hamburger-icon

Kliker.info

Ministar Mektić demantovao navode iz Hrvatske : “SIPA nije izdala izvještaj da BiH postaje središte vehabizma!”

Ministar Mektić demantovao navode iz Hrvatske : “SIPA nije izdala izvještaj da BiH postaje središte vehabizma!”

06 Decembra
14:29 2016

mektic-draganMinistar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić reagirao je na napise zagrebačkog Večernjeg lista kako je SIPA u svom izvještaju navela da BiH postaje središte vehabizma. Mektić tvrdi da SIPA nije izdala takav dokument te da je sve izmišljeno.

On je negirao tvrdnje hrvatskih medija da SIPA u svom izvještaju navodno upozorava da BiH postaje središte vehabizma ističući kako je potrebno utvrditi da li je te informacije izmislila Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske ili Večernji list.

“Moramo raditi na procesuiranju svih oblika ekstremizma i svega što ima obilježje terorizma. Mislim da je neprimjereno ono što su uradili SOA ili Večernji list. Pozivam direktora SOA-e da se oglasi i da odgovori na pitanje otkud im te informacije. Dokument i informacije SIPA-e su izmišljeni, SIPA nikada nije izdala ovaj izvještaj i nije ga pravila, pogotovo pod naslovom koji je naveden – sve je lažno i namješteno, a sada treba otkriti ko je odgovoran za to”, izjavio je Mektić na današnjoj konferenciji za novinare.

Mektić je naveo kako nije korektno plasiranje ovakvih informacija pred turističku sezonu koju BiH očekuje te da isto tako ne bi bilo u redu da se Hrvatskoj plasira slična priča pred ljetnu turističku sezonu.

Zagrebački Večernji list je tematizirao ovo pitanje nakon izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o BiH kao najvećoj prijetnji Hrvatske.

Državni ministar sigurnosti danas je također apelirao na Notarsku komoru Federacije BiH da obrati pažnju na strane investitore koji žele ulagati u BiH, objašnjavajući kako ne mogu postati vlasnici nekretnina u našoj zemlji.

“Notari registriraju i sačinjavaju ugovore koje nije moguće provesti do kraja. Dužni su stranku, odnosno investitore uputiti i objasniti im da određenu nekretninu ne mogu uknjižiti i registrirati na sebe te da je to skriveni dokument”, kazao je Mektić.

Na kraju se osvrnuo na učestalost hapšenja u BiH te izjavio kako se moramo pozabaviti pravosudnom mafijom.

“Evidentno je kako imamo sudije koji su pobjegli iz zemlje, protiv kojih se vode ozbiljni krivični postupci zbog organiziranog kriminala, a s druge strane imamo predmete koji se ne rješavaju upravo jer su te pravosudne institucije radile u okviru tih predmeta. Korupciji i kriminalu se mora stati u kraj”, poručio je Mektić.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku