hamburger-icon

Kliker.info

Ministar Lukač potvrdio : U pljački učestvovalo pet pripadnika MUP-a RS

Ministar Lukač potvrdio : U pljački učestvovalo pet pripadnika MUP-a RS

15 Januara
16:39 2016

Lukac7Nakon što su pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili pet pripadnika Specijalne policije RS zbog sumnje da su opljačkali blindirano vozilo Sector Securityja i odnijeli 600.000 KM, u zgradi Vlade RS održana je pres konferencija na kojoj je govorio ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Kako je potvrdio, u razbojništvu i pljački na autoputu Banjaluka – Gradiška učestvovali su specijalci MUP-a RS. Kako N1 saznaje, vođa kriminalne grupe je Vladan Malić (1982).

“Od sedam uhapšenih, pet ih je iz Ministarstva unutrašnjih poslova”, kazao je Lukač.

Šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost u Specijalnom tužilaštvu RS Darko Ilić kaže da je u pitanju je organizovani kriminal.

“Obezbijeđeni su dokazi i protiv pet osoba bit će donesene mjere pritvora dok će se dvije osobe braniti sa slobode”, kazao je Ilić.

On je dodao da u filmskoj pljački nije korišteno oružje MUP-a RS. Ministar Dragan Lukač kazao je da je njegova ostavka na raspolaganju, ali da odgovornost za krivično djelo snosi počinitelj.

On je potvrdio da je pronađen dio novca kod više pripadnika Specijalne policije RS.

“Ovo je plus Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, a ne loš imidž jer je riješen slučaj”, kazao je Lukač te dodao da je MUP odlučan da se bori protiv kriminala u svojim redovima.

Kako su naveli na današnjoj press konferenciji, u istrazi su učestvovali i ostali pripadnici Specijalne jedinice policije RS.

Pljačka se dogodila 22. septembra prošle godine na autoputu Banjaluka – Gradiška, kod Cerovljana. Tokom pljačke, više naoružanih i maskiranih osoba presrelo je blindirano vozilo kompanije “Sector Security”, a u razmjeni vatre korišteni su pištolji, automatske puške i zolja. Ranjen je pripadnik osiguranja Đurađ Bajić.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku