hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik za Informer : Ni malo se ne plašim hapšenja, spavam mirno ko beba!

Milorad Dodik za Informer : Ni malo se ne plašim hapšenja, spavam mirno ko beba!

29 Januara
15:59 2016

dodododik1231Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, tvrdi da se nimalo ne plaši hapšenja, niti navodne finansijske istrage Tužilaštva BiH protiv njega.Dodik za Informer kaže da je riječ o klasičnom političkom progonu jer ga već godinama pojedinci kriminalizuju raznim izmišljotinama i bez ikakvih dokaza.

-Slobodno neka pošalju istražitelje iz cijelog svijeta, ali ni oni neće ništa pronaći jer nisam kriminalac, rekao je Dodik.

– Nemam problem sa zakonom! Po povratku iz Makedonije, po ko zna koji put sam pročitao vijest da će me uhapsiti, da mi pretresaju kuću i bankovne račune. Vjerujte mi, poslije toga sam mirno spavao kao beba nekih osam sati! Eto, toliko me je uplašila najava! – naglašava Dodik.

Dodik dodaje i da njegovi politički protivnici mogu slobodno da pošalju istražitelje iz cijelog svijeta, ali da ni oni ništa sporno neće naći.

– Nisam počinio nijedno krivično djelo. Godinama me prate sve međunarodne obavještajne agencije, ali nikad nisu pronašli ništa protiv mene. Tužilaštvo u Sarajevu je i prije četiri godine ispitivalo prodaju državnih objekata i odustalo jer nema malverzacija. Ovo je nastavak bošnjačke politike, koju pomažu zapadne ambasade, a koja kao cilj ima urušavanje RS. Montirana politička zavjera. U Sarajevu još važi osmanlijska politika “kadija te tuži, kadija ti sudi”. Pošto nisam podanik Zapada, niti ratni zločinac, sad žele da me predstave kao kriminalca! Ali se ne obazirem… Mene je narod izabrao i tako će biti dok se ne predomisli – zaključuje Dodik.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku