hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik uputio čestitku svim građanima BiH : “Svi zajedno trebamo njegovati antifašističke tradicije i zalagati se za mirna rješenja”

Milorad Dodik uputio čestitku svim građanima BiH : “Svi zajedno trebamo njegovati antifašističke tradicije i zalagati se za mirna rješenja”

27 Jula
16:31 2019

Član  Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio čestitku svim građanima BiH u povodu 27. jula – Dana ustanka u BiH.

„Svi zajedno trebamo njegovati antifašističke tradicije i zalagati se za mirna rješenja, čuvajući uspomenu na sve one koji su dali život u borbi protiv fašizma.

Dužnost nam je prisjetiti se svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima Narodnooslobodilačkog rata čestitati ovaj značajan datum naše slavne historije.

Srpski narod je zajedno s ostalim narodima dao poseban doprinos u borbi protiv fašizma i uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu, o čemu svjedoče više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans Narodnooslobodilačkog rata.

Borci Narodnooslobodilačkog rata zajedno s antifašistima iz cijelog svijeta učestvovali su u slomu fašizma, razvoju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti slobodarskog naroda – mira i antifašizma“, navodi se u njegovoj poruci.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku