hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik u Mostaru : Izetbegovićeve najave o formiranju vlasti neostvarive

Milorad Dodik u Mostaru : Izetbegovićeve najave o formiranju vlasti neostvarive

06 Oktobra
23:03 2019

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je u Mostaru kako on, kao ni njegova politička grupacija, ni u jednom trenutku ničim nisu uvjetovali formiranje vlasti.

“Bili smo spremni to učiniti odmah zbog dobrih kretanja prema Europskoj uniji, a to je naravno izgubljeno zbog izgubljenog tajminga koji je kao i u životu, važan i u politici”, kazao je Dodik.

Kako javlja N1 BiH dodao je kako najave predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da bi se vlast mogla formirati do kraja mjeseca nisu ostvarive.

“Zamislite kakva je to ozbiljnost kad Izetbegović na jučerašnjem sastanku kaže kako vjeruje da će se odnosi normalizirati, a ima samo jedan zahtjev, a to je da Hrvati odustanu od promjene Izbornog zakona, što je zapravo jedina stvar koju Hrvati traže”, kazao je Dodik.

Naveo je također kako je Demokratski narodni savez (DNS) i dalje u koaliciji koju u Republici Srpskoj predvodi SNSD.

“DNS je rekao kako će oni u ovom trenutku zamrznuti svoje koaliranje i da se ništa neće događati dok ne obavimo razgovore, koje ćemo naravno obaviti i vidjet gdje je problem i sve ono što je racionalno, apsolutno ćemo uvažiti. Isto tako, čuo sam kako je DNS nezadovoljan brzinom postavljanja njihovih ljudi, ali sve moramo uraditi u skladu sa zakonom”, kazao je Dodik.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku