hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik: Terzić je obična budala!

Milorad Dodik: Terzić je obična budala!

10 Novembra
03:14 2006

"Adnan Terzić je jedna obična budala", izjavio je danas predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik komentirajući optužbe koje je predsjedavajući Vijeća ministara BiH iznio u Vijeću sigurnosti UN-a na račun RS-a i Srbije. Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da ga "zbog toga uopšte nije iznenadilo da je Terzić s takvim mentalnim kompleksom mogao da ode u Vijeće bezbjednosti UN-a i da tako nešto kaže". Naveo je da Terzić "nema nikakvo pravo da to uradi, te da je njegov istup njegovo privatno mišljenje, zloupotreba položaja i funkcije, te zloupotreba mogućnosti da govori u Vijeću bezbjednosti".
Dodik je naveo da Terzić "čovjek koji je ogorčen svojim vlastitim porazom i jednostavno pokušava da krivca nađe na nekim drugim stranama".
Entitetski premijer je naveo da to što je Terzić rekao "govori o njemu, a ne o nama".
"RS ima jasnu politiku, a ovo govori koliko je šuplja BiH sa stanovišta međunarodnog predstavljanja", kazao je Dodik.
Naveo je i da je istup u UN-u, Terzićeva privatna ocjena, te najavio da će se Vlada RS-a "obratiti generalnom sekretaru UN-a pismom".
Prvi naš predsjedavajući Vijeća ministara, naveo je, neće se tako ponašati kao što je Terzić zloupotrebljavao funkciju i govornicu UN-a".
On je naveo da treba prepoznati dobra kretanja u RS-u, koja će prva završiti konstituiranje vlasti i biti stabilan dio u BiH i želi da krene u rješavanje problema.
"RS želi da završi konstituiranje vlasti u BiH, a svakome nakon ovoga treba da bude jasno da tamo može biti samo zbir, nikako jedinstvo", naveo je Dodik. 
Naveo je i da su apsolutno neprihvatljive ocjene predstavnika Evropske komisije (EK) o reformi policije, posebno ocjene koje je dao novi ambasador EK-a.
"Na ovaj način kako to radi ambasador EK-a definitivno je zatvorio vrata bilo kakvoj reformi policije. To nije primjereno da se EK stavlja samo na jednu stranu", rekao je Dodik i naglasio da ambasador EK-a u BiH treba da pročita Sporazum o reformi policije. Istaknuo je da nije prihvatljivo nikakvo nametanje u vezi s tim pitanjem bez dijaloga i dogovora. 

(Agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku