hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik : Srbi osuđeni na 1.500, a Bošnjaci samo na 30 godina

Milorad Dodik : Srbi osuđeni na 1.500, a Bošnjaci samo na 30 godina

22 Septembra
22:48 2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas “da je nepodnošljivo ponašanje Suda i Tužilaštva BiH prema Srbima i srpskoj komponenti u procesuiranju za vrijeme rata, u kojima se vidi da su Srbi procesuirani i osuđeni na 1.500 godina, a Bošnjaci samo na 30 godina”.

Dodik je izrazio uvjerenje da će se narod jednog dana o tome izjasniti.

“Ja sam inicirao taj referendum zato što je nepodnošljivo ponašanje Suda i Tužilaštva BiH prema Srbima i srpskoj komponenti u procesuiranju za vrijeme rata, u kojima se vidi da su Srbi procesuirani i osuđeni na 1.500 godina, a Bošnjaci samo na 30 godina”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je dodao “da je intervencija međunarodnog faktora pokazala da se Sud i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine boje toga što su napravili nezakonito i neustavno i da se boje izjašnjavanja narod”a.

Predsjednik RS je podsjetio da je za svaku vrstu referenduma potrebno da se okupe sve političke snage, ali da već duže vrijeme nema konsenzusa opozicije.

“Onog trenutka kada opozicija kaže – mi smo za ovaj referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, neka se izađe na njega, mi ga nećemo povući. Ali, oni to neće uraditi, jer su kukavice koje misle da samo na bazi pojavnog treba da se bave politikom”, rekao je Dodik, koji je predsjednik SNSD-a.

On ističe da opozicija sve opstruiše.

“Oni nisu ni glasali za ovu odluku, a onda su insistirali da se objavi, evo mi je objavimo, a oni sada napadaju što smo objavili. Sada kada je budemo skidali, oni će galamiti što skidamo, ko će njima znati šta trebaju. Ali, mi se ne bavimo politikom da se njima dodvorimo”, rekao je Dodik.

Komentarišući izjavu američkog ambasadora u BiH Maureen Cormack da odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH ne treba samo suspendovati ili odgoditi, već je treba anulirati, Dodik je ponovio da je to neprimjereno miješanje u unutrašnje stvari i da ona očigledno govori različite stavove od onih koje iznosi njen predsjednik.

“Referendum nije tema u Republici Srpskoj. Referendum će, možda, biti tema u budućnosti, mi to ne radimo da bi se to dopalo njima”, dodao je Dodik.

Dodik je naveo da će, prema informacijama koje ima, “Cromack do kraja godine otići iz BiH, te da će doći ljudi koji prate politiku svog predsjednika, koji je nedavno rekao da narodi mogu da odlučuju o svojim interesima samostalno i da se nema potrebe miješati”.

“Ona ne mora da se brine o mojim sankcijama, ona je već uradila šta je trebalo da uradi”, rekao je Dodik.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku