hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik : Sarajevo je za mene nesigurna zona !

Milorad Dodik : Sarajevo je za mene nesigurna zona !

16 Februara
15:49 2016

dodododik1231Na vanrednoj konferenciji za novinare Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, pokazao je tri dokumenta za koja tvrdi da su ugovori o kreditu kod Pavlović banke za kupovine vile u Beogradu, javljaAnadolu Agency.

Podsjetimo, zbog “nepostojanja” ovih ugovora pritvoren je, između ostalih, Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke. Prema Dodikovim riječima, u odluci o pritvoru navodi se da je glavni razlog za pritvaranje Pavlovića činjenica “da ne postoji ugovor iz 2007. godine, odnosno da je taj kredit fiktivan”.

“U svojoj ličnoj arhivi našao sam ugovor od 14. maja 2007. godine potpisan između mene i Pavlović banke, te ovjeren na propisan način”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, garancija za kredit bio je Ugovor o oročenju depozita, a svemu je prethodila odluka Nadzornog odbora.

“Izložen sam neprofesionalnim, bahatim, politički motiviranim potezima Suda i Tužilaštva BiH koji navode da su Pavlovića priveli upravo zbog tog kredita”, kazao je Dodik.

Predsjednik manjeg bh. entiteta dostavit će pronađenu dokumentaciju nadležnim organima od kojih očekuje da isprave grešku i oslobode Slobodana Pavlovića i druge osobe uhapšene u ovom slučaju.

Dodao je da je čudno što je postupak pokrenut nakon isteka zakonskog roka od pet godina nakon kojeg banka može likvidirati dokumentaciju, što je Pavlović banka i učinila.

Pojasnio je da je podigao kredit s grejs periodom od 24 mjeseca, s kamatnom stopom zaračunatom za cijeli period otplate, te da samo za kamate godišnje plaća 50.000 KM. Za navedeni kredit kupio je nekretninu u Beogradu koju iznajmljuje za 4.700 eura mjesečno. Istaknuo je da je odmah nakon što je podigao kredit 2007. godine obavijestio javnost o tome i da je vilu upisao u svoj imovinski karton iako to nije bio obavezan zbog hipoteke.

“Vidljivo je da je hapšenje Radončića politički motivirano”, rekao je predsjednik RS-a na pitanje da prokomentira tvrdnje pritvorenog lidera SBB-a da se “preko njega (Radončića) pokušava poslati poruka Dodiku”.

“To je obračun ljudi iz Tužilaštva, klanova, ne znam ni ja čega drugoga. Ne znam šta oni preko njega ima da poručuju, spreman sam ovdje dati izjavu. U Sarajevo neću ići, tamo se ne osjećam sigurnim. Sarajevo je za mene nesigurna zona i pozivam sve ljude da obiđu Sarajevo u što širem krugu”, kazao je Dodik.

Naveo je da se, uprkos političkim procesima kojima je izložen, “osjeća sigurnim” jer je svoj posao radio u interesima RS-a.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Vidoje
  Vidoje 17 Februara, 06:21

  1 strofa
  IDE MILE, SAMO RS PRUGOM,
  SAMO RS PRUGOM, IDE MILE.
  IDE MILE, S'PREVELIKIM DUGOM,
  SA OGROMNIM DUGOM, IDE MILE.

  Refren
  SUVO SENO KOSENO,
  NA DEDINJU TROSENO,
  NEMA MARKI U ER ESU,
  MILE, PARE GDE SU?

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku