hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik: Raspoređivanje misije NATO-a u BiH bila bi okupacija

Milorad Dodik: Raspoređivanje misije NATO-a u BiH bila bi okupacija

06 Augusta
06:16 2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je u petak da je grupa američkih senatora nepotrebno podigla tenzije inicijativom o zakonu koji bi omogućio raspoređivanje misije NATO-a u BiH ukoliko Rusija blokira nastavak mandata EUFOR-a u novembru ove godine.

Dodik je upitan da prokomentariše inicijativu senatora da SAD iskoristi svoj uticaj u NATO-u da ohrabri planiranje i podršku međunarodnih vojnih snaga za održavanje i sigurnog okruženja u BiH, posebno ako Rusija blokira nastavak misije EUFOR-a na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, te da se ojača štab NATO-a u Sarajevu.

‘BiH je stabilna i mirna’

Član Predsjedništva BiH rekao je za Srnu da niko nije osporio mandat EUFOR-a zbog čega tu inicijativu smatra klasičnim primjerom okupacije suverene zemlje.

Dodik je ponovio da je BiH stabilna i mirna, prenio je Tanjug.

“Što se tiče unutrašnjih nemira i ugrožavanja bezbjednosti, BiH je u tom pogledu stabilna. Politika Republike Srpske je jasna – mir i vojna neutralnost”, poručio je Dodik.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Pas macku
    Pas macku 06 Augusta, 13:29

    Skinite ovog majmuna narodu sa vrata. Demokratija i izbori imaju svojih mana. Narod bira hajvane. Hitler je na slican nacin dosao. Treba uzeti u obzir pod kakvim pritiskom i kojom kolicinom otrova je narod zatrovan pa bira ovakve magarce za svoje predstavnike. Imate mandat. Iskoristite ga pizda vam materina. Ili cekate da hajvan pivede rat. On se zaustaviti mora jer sam stati nece

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku