hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik: Predsjednica Hrvatske posegla za najcrnjom revizijom istorije

Milorad Dodik: Predsjednica Hrvatske posegla za najcrnjom revizijom istorije

02 Septembra
15:18 2019

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je danas Srni da izjava predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović da je “hrvatski narod srazmjerno broju stanovnika najviše doprinio antifašističkoj borbi u Evropi” nije ništa drugo nego najcrnja revizija istorije u kojoj se prošlost pokušava prilagoditi sadašnjem geopolitičkom trenutku.

“Svi šefovi država koji su se juče okupili u Poljskoj znaju da je Nezavisna Država Hrvatska bila satelit fašističke Njemačke, te da su u okviru takve države počinjena najveća zvjerstva u Drugom svjetskom ratu prema Srbima, Jevrejima, Romima i ostalim antifašistima”, naglasio je Dodik. 

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Kitarović da je hrvatski narod, srazmjerno broju stanovnika, najviše doprinio antifašističkoj borbi u Evropi, te da je učestvovalo više od pola miliona Hrvata, Dodik je rekao da je u antifašističkoj borbi naroda nekadašnje Jugoslavije bilo i Hrvata, ali da to nije ni taj broj ni obim na koji se poziva Kitarovićeva.

“Istorijska je činjenica da su upravo Srbi podigli ustanak i bili nosioci antifašističkog pokreta i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Šta god da je izjavila predsjednik Hrvatske, to ne može da promijeni istorijsku činjenicu da su Srbi bili jedan od najstradalnijih naroda na tlu i bivše Jugoslavije i Evrope u borbi protiv nacizma i fašizma, te da je ta istina dobila i međunarodnu verifikaciju”, istakao je Dodik.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Subjektivna volja-političko pravo
    Subjektivna volja-političko pravo 02 Septembra, 18:07

    Ne postoji Srbin,Hrvat,Bošnjak,postoje ljudi koji se osjećaju,izjašnjavaju kao takvi.Taj osjećaj ispoljava kultura mjesta rođenja,odgoja i obrazovanja užeg životnog miljea.Daljim obrazovanjem se osoba civilizuje /homogenizuje u društvu/ili ostaje na prvim sokovima spoznaje drštva i konflikta sa istim da ima nešto i drugačije a jednako vrijedno.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku