hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik : Novi visoki predstavnik dolazi kao muslimanski podanik koji treba da devastira RS

Milorad Dodik : Novi visoki predstavnik dolazi kao muslimanski podanik koji treba da devastira RS

09 Januara
16:32 2021
Postojanje 9. januara – Dana RS nije upitno i okolnosti pandemije virusa korona nisu promijenile ništa u vezi s tim, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS povodom obilježavanja Dana RS.

“Naša emocija u pogledu toga ostaje veoma snažna, moćna i definitivna i u tom pogledu ćemo se prilagoditi uslovima i kroz neki novi oblik obilježavati Dan RS. Bazični odnosi su za nas isti – Dan RS je za nas 9. januar, on ne može da bude promijenjen inkvizicijskim odlukama međunarodnih sudija ili pak, nekog samozvanog visokog predstavnika ili bilo koga drugog”, poručio je Dodik.

Dodik je istakao da će 9. januar definitivno ostati dan srpskog naroda, slobode i državnosti.

“Mi smo se borili za slobodu da bi imali državu, mi od toga ne bježimo i nećemo da se krijemo. Generacije su stvorile Dan RS i važno je da on ostaje budućim generacijama i to ne da bismo iritirali druge, već zato što to nama pripada, ovo je naše, mi smo se za ovo borili stotinama godina”, naveo je on.

Dodik je rekao da su se Srbi na ovim prostorima još od vremena turske okupacije pa sve do 9. januara 1992. godine borili za državu zajedno sa Srbijom.

“Nisu se borili za neku BiH. Mi se ne borimo ni danas za BiH, ona je za nas nametnuti okvir u kome mi još uvijek trpimo. Ništa dobro nismo dobili od BiH, nema nijednog elementa koji bi u ovih 20 i više godina mogao da se pokaže kao neka dobrobit”, smatra on.

Dodik je poručio da je RS neupitna, te da je neće uništiti kojekakvi pozivi na ustavne promjene.

“Nema tih promjena. Mi smo protiv novog visokog predstavnika, on nije ovdje dobrodošao, ko god bio. Visoki predstavnik je pokazao da je antisrpski nastrojen, jer je tako nastupao… Novi predstavnik dolazi kao muslimanski podanik koji treba da devastira RS i srpski narod i njen identitet, da napravi neku kvazimuslimansku državu koju oni sami ne mogu da naprave pa prizivaju razne intervencije”, ističe Dodik.

Dodik je još jednom ponovio da RS niko neće dovesti u pitanje.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

2 0 komentara

 1. duduk
  duduk 09 Januara, 20:49

  mozes zadnji put slaviti, od 20 januara sve ce propasti, i rs i dodig, i sve sto je stvoreno na genocidu, lazima i pljackama. ide mile lajkovackom prugom u propast.

  Odgovori
 2. PRAVA ISTINA
  PRAVA ISTINA 10 Januara, 23:14

  NJEMAČKI POLITIČAR STEFAN SCHWARZ : “REPUBLIKA SRPSKA JE ENTITET GENOCIDA I NEMA PRAVO POSTOJATI!”

  Stefan Schwarz je osoba koja je, tokom rata u BiH, kao mladi političar CDU-a i zastupnik Bundestaga bio jako angažovan i zainteresovan za naše zemlju. On se večeras oglasio na svom Facebook povodom neustavnog “Dana RS-a”, rekavši kako je Bosni i Hercegovini neophodan moderni europski ustav umjesto Dejtona.

  On se večeras oglasio na svom Facebook povodom sutrašnjeg neustavnog “Dana RS-a”, rekavši kako je Bosni i Hercegovini neophodan moderni europski ustav umjesto Dejtona.

  – Pomirenje započinje tako što ćemo govoriti istinu: Republika Srpska je entitet genocida i nema pravo postojati. Dejton i RS moraju biti zamijenjeni modernim evropskim ustavom, rekao je Schwarz.

  Dodao je da ovaj neustavni dan slave Dodik, Vučić i Putin, a napomenuo je i kako je ovaj praznik neustavan po presudi Ustavnog suda BiH.

  – Taj je entitet natopljen krvlju desetinama hiljada nevinih žrtava genocida koje su ubijene u Prijedoru, Foči, Srebrenici i Žepi i stotinama drugih gradova i sela iz samo jednog: jer nisu bili Srbi, napisao je on.

  Nastanak manjeg bh. entiteta ocijenio je kao najveću nevolju još od Hitlera i Staljina koji su počinili genocid u Europi.

  – Prije nego što je ubijeno 8.400 civila u Srebrenici već je bilo više od 90 hiljada nevinih žrtava planiranog genocida, u sklopu kojeg su sistemski protjerivani i ubijani svi koji nisu bili Srbi, kazao je Schwarz.

  Naveo je da je u istočnoj Bosni isplaniran genocid, koji je izvršen u ime narodne politike.

  – Ono što danas, kao Republika Srpska, čini 49 posto teritorija Bosne i Hercegovine i znatno manje stanovništva, izgrađeno je na ubstvima, mučenjima, pljačkama, raseljavanjima i silovanjima – a međunarodna zajednica to toleriše, napisao je on.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku