hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik : Neka političko Sarajevo kaže da je Kosovo južna pokrajina Srbije

Milorad Dodik : Neka političko Sarajevo kaže da je Kosovo južna pokrajina Srbije

29 Aprila
21:59 2019

Predsjedvajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas kako je politika “dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona”, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH.

“Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Republici Srpskoj”, naglasio je Dodik.

Kako javlja Srna on je pozvao predstavnike političkog Sarajeva da, ako su zaista za poštivanje granica na Balkanu, javno kažu da je Kosovo južna srbijanska pokrajina i da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

“Na taj način smirili bi duhove u Bosni i Hercegovini. Javna je tajna da bi oni koliko sutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz Republike Srpske. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore”, rekao je Dodik, komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da nema nikakve analogije između BiH i Kosova.

Komšić je izjavio da je politika etničkih razgraničenja i etničkog čišćenja putem razmjene teritorija, odnosno zagovaranje te vrste politike, izvor destabilizacije Zapadnog Balkana, ali i povratak na retrogradne politike i ideologije životnog prostora nacija.

“Neće biti nikakvih razgovora ni promišljanja o teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, niti će bilo ko svoje gubitke kompenzirati na BiH”, rekao je Komšić.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Govnari sa Drine i Dunava
    Govnari sa Drine i Dunava 30 Aprila, 07:13

    STVARNO STA CEKAJU? ZAR NE VIDE KOLIKO SI LUD? STO TE NE VODE? JOS MALO PA CES POCETI SAMARATI BOSANCE-POLITICARE. ACA SE BAS OBRUSIO JUCE NA ZVIZDICA I ALBANCE. SNIMALO SE I MOBITELIMA

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku