hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik: Ne bih Zapadu preporučio “Oluju” u Republici Srpskoj, malo se stvar promijenila

Milorad Dodik: Ne bih Zapadu preporučio “Oluju” u Republici Srpskoj, malo se stvar promijenila

15 Novembra
15:40 2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da “Zapad mašta o ‘Oluji‘ na sjeveru Kosova, da Srbi postanu marginalna manjina o kojoj niko ne brine, kao što maštaju o ‘Oluji‘ u BiH, prema Republici Srpskoj, ali da on to ne bi preporučivao”.

– Malo se stvar promijenila, ne bih ja baš preporučivao takve stvari, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je premijer Kosova Albin Kurti “eksponent zapadnog dijela međunarodne zajednice, kojoj on takav odgovara, jer žele blickrig na sjeveru Kosova, kako bi Srbi postali marginalna manjina o kojoj niko neće voditi računa”.

Navodeći da EU po pitanju Kosova vodi “šićardžijsku, pokvarenu politiku”, Dodik je istakao da Kosovo ne treba nikada priznati, te da to BiH neće učiniti dok je Republike Srpske.

– Kosovo je univerzalno pitanje za Srbiju, a interesno pitanje za Brisel i druge. Kosovo ne treba nikada priznati. Mi nećemo nikada priznati njihove dokumente, da mogu sa ličnim kartama da ulaze u BiH. Ko god od Albanaca sa Kosova ima pasoš ili ličnu kartu Srbije, on uđe u BiH. Za nas, Kosovo nije država, rekao je Dodik.

– Da li je to dosljednost? Kažu, to je drugo pitanje. A, zašto? Objasnite, možda ja nisam u pravu… Ali, kako je moguće da to bude drugo pitanje, a potpuno identična situacija, konstatovao je Dodik.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Jes ti pitanje
    Jes ti pitanje 16 Novembra, 04:34

    Zato sto ste ubijali i u BiH i na Kosovu i opet bi.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku