hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik na zatvaranju EYOF-a : Zajedno smo napravili ram za sliku koju šaljemo u čitav svijet

Milorad Dodik na zatvaranju EYOF-a : Zajedno smo napravili ram za sliku koju šaljemo u čitav svijet

16 Februara
02:08 2019

Svečanom ceremonijom zatvoren 14. Europski omladinski olimpijski festival (EYOF). Svečanosti zatvaranja prisustovali su i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić.

U svom obraćanju, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio se organizatorima i učesnicima EYOF-a.

“Evropske olimpijske igre za mlade su završene. Ovih pet dana bilo je mjesto života, na našim borilištima u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, na Bjelašnici i Jahorini. Ovo je bilo mjesto mjesto borbe za medalje pod zastavama država koje ste predstavljali. Ovdje su svi bili okupljeni oko velike stvari. Bilo je krajnje vrijeme da upravo na ovaj način pošaljemo sliku sa ovih prostora, sasvim drugu od one koje su godinama išle. Mi smo zajedno svi napravili ram za sliku koju šaljemo u čitav svijet”, kazao je Dodik.

Kako navodi TV N1 posebno se zahvalio organizatorima naglašavajući dobru saradnju dva grada i gradonačelnika.

“Okupljeni oko ove ideje da se uspješno održe igre svakako je bilo moguće animirati sve sa ljubavlju i željom da ovo zaista prođe na najbolji mogući način. Ovo je bila prilika da naši ljudi, tradicionalno dobri domaćini, upravo se pokažu u to svojoj vrlini. Nadam se da ćete upravo vi, mladi sportist, ponijeti i biti dobri promotori upravo toga našeg domaćinstva i naše dobre duše”, naveo je Dodik.

“Vjerujem da će mnogi od vas koji su osvojili medalje i oni koji nisu, to učiniti na nekim  velikim takmičenjima, ali da će uvijek u srcu nositi upravu ovu olimpijadu jer je to prvi od niza koraka koji ćete učiniti u svojoj uspješnoj karijeri. Želim da vam se zahvalim svima vama, neka vam je sretan povratak kući. Ponesite najbolje moguće utiske. Želim vas svu sreću u životu”, poručio je Dodik na zatvaranju EYOF-a u Istočnom Sarajevu.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku