hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik na Mrakovici : “Umjesto Potkozarja, komunisti su razvijali ustaška mjesta poput Bugojna”

Milorad Dodik na Mrakovici : “Umjesto Potkozarja, komunisti su razvijali ustaška mjesta poput Bugojna”

04 Jula
13:59 2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas na Mrakovici da se ne smije dozvoliti prekrajanje historije “pokušajima potomaka onih koji su ubijali narod na Kozari, koji kažu da se nešto drugo dešavalao”.

“Istina je da je ovdje 3.500 partizana branilo zbjeg od 65.000 ljudi, civila, žena, djece i staraca koje je napalo 45.000 raznih formacija ustaša i Nijemaca i da je poginulo 9.500 boraca i 45.000 civila”, rekao je Dodik novinarima na Kozari, gdje se danas obilježava godišnjica Bitke na Kozari.

On je podsjetio da je zarobljeni zbjeg s Kozare spušten u Јasenovac, “koji je odnio 500.000 života Srba i 30.000 djece”.

“Mnoga djeca su data u katoličke porodice, gdje su promijenjena njihova imena. To je jedan produženi zločin nad našom vjerom i našim narodom. Činjenica je da su ustaše i Nijemci ovdje desetkovali Srbe, pobili naše ljude i uništili domove”, istaknuo je Dodik.

Naglasio je da u narodu živi priča o Kozari, koja je nesumnjivo simbol borbe za slobodu protiv fašista i simbol borbe za nacionalno oslobođenje, jer su “Srbi ovdje živjeli i preživjeli”.

“Ono što boli je da komunistička vlast nije vratila Kozari ono što je trebalo da vrati. Ona je razvijala neka ustaška mjesta kao što je Bugojno, a zanemarila Potkozarje i Kozaru, koji su tako mnogo dali. I zato je naš posao da, radeći infrastrukturne i druge projekte, kao što je put prema Podgradcima od prošle godine, vratimo Kozari i njenom slobodarskom duhu i stradanju dio toga i da sjećanje živi”, poručio je Dodik.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku