hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik : Muslimani i stranci tjeraju Srbe i Hrvate iz BiH

Milorad Dodik : Muslimani i stranci tjeraju Srbe i Hrvate iz BiH

18 Septembra
16:26 2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je jedan od značajnih defekata BiH i činjenica da postoje strane sudije u Ustavnom sudu BiH, ističući da mu je drago da čuje što više glasova koji se tome opiru.

Komentarišući Prijedlog rezolucije o reformi Ustavnog suda BiH prestankom mandata stranim sudijama, koji je u Evropski parlament uputila Žili Lešante, francuski poslanik, Dodik je rekao da je to pitanje trebalo da bude riješeno pet godina nakon Daytona, ali je ostalo 25 godina zbog nasilja koje je vršila međunarodna zajednica.

– Toga je svjesna i EU. Od 14 preporuka za eventualni status kandidata BiH, napisali su da treba rješiti pitanje stranih sudija. Ali, ono što oni operativno rade, to ostavljaju za kraj koji može da bude možda nikada ili za 10 godina. To je prioritetno pitanje što se tiče nas, a koliko znam i Hrvata – rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

On je istaknuo da se to pitanje ignoriše u BiH s namjerom da se takav sastav Ustavnog suda iskoristi u špekulativne namjere i da se putem Ustavnog suda, koji nigdje na svijetu nema tu mogućnost i pravo, kreira i pišu nova ustavna rješenja.

– Zato nam je drago da čujemo što više glasova koji se tome opiru, pa i ovaj u Evropskom parlamentu. Zahvalan sam parlamentarcima koji su to pokrenuli. To su naši prijatelji i ne treba da bježimo od toga, jer svi se danas borimo na neki način da imamo neke prijatelje – rekao je Dodik.

On je dodao da vjeruje da evropska svijest mora da jednom prihvati racionalnost, prenosi “Oslobođenje”.

– Nemoguće je da samo u BiH u svijetu postoje tri strane sudije koji zajedno sa dva muslimana čine većinu i preglasavaju dva konstitutivna naroda u nastojanju da ih kazne ili primoraju na nemoguće ustavne aranžmane i nemogući život na ovim prostorima – rekao je Dodik.

On je naglasio da je odlazak stranih sudija dobrobit za BiH.

– To, nažalost, ne shvataju Bošnjaci, ali jednog dana će morati to da razumiju – zaključio je Dodik.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

4 0 komentara

 1. Lazovcino
  Lazovcino 18 Septembra, 17:41

  Takvi srbi poput tebe i takvi hrvati o kojima pricas ne zele da budu u BIH i niko ih ne tjera osim sto oni sami sebe tjeraju. Obrces teze govedo

  Odgovori
 2. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 19 Septembra, 17:16

  NEIZNENADJUJU ME DODIKOVI KOMENTARI, JER DODIK SVAKI DAN LAZE I ZELI SVOJE LAZI DA PRETVORI U ISTINU STO JE OBICAJ VECINE SRPSKIH POLITICARA U BH. ENTITETU RS-A I REPUBLICI SRBIJI. POLITICARI U SRBIJI I BH.ENTITETU RS-A OBRCU TEZE I SVA ZLA KOJA ONI CINE PREBACIJU NA BOSNJAKE. U TOME IM POMAZE I NAJVECA STRANKA U HRVATSKOJ HDZ I HDZ STRANKA U BiH KOJU VODI DRAGAN COVIC. SRBIJA I HRVATSKA UZ POMOC MILORADA DODIKA I DRAGANA COVICA PONOVO ZELE DA OSTVARE IDEOLOGIJU MILOSEVICA, TUDJMANA, KARADJICA I BOBANA U STVARANJU VELIKE SRBIJE I VELIKE HRVATSKE, A SADA IM SE PRIDRUZIO PREDSJEDNIK ZORAN MILANOVIC KOJI JE LICNO POZVAO MILORADA DODIKA U ZAGREB BEZ IKAKVOG DOGOVORA SA PREDSJEDNISTVOM BiH. SVI ZNAMO CILJEVE SRBIJE I HRVATSKE UZ POMOC MILORADA DODIKA I DRAGANA COVICA I ZATO SE MORAMO BORITI DA OVU DVOJICA NACI-FASISTA POD HITNO ZAUSTAVIMO JER ONI PROVODE IDEOLUGIJU RADOVANA KARADZICA I MATE BOBANA KOJI UZ PODRSKU SRBIJE I HRVATSKE ZELE DA OSTVARE PLAN SLOBODANA MILOSEVICA I FRANJE TUDJMANA U STVARANJU VELIKE SRBIJE I VELIKE HRVATSKE I POTPUNO UNISTENJE SUVERENE I NEZAVISNE BOSNE I HERCEGOVINE.

  Odgovori
 3. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 19 Septembra, 17:22

  VELIKI DOKAZ DA SRPSKI POLITICARI LAZU:

  Otac srpske nacije Dobrica Ćosić kazao je jednom “Laž je srpski državni interes. Laž je u samom biću Srbina, jer Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž“.

  Odgovori
 4. FAJTER
  FAJTER 20 Septembra, 00:11

  ISTINITI MOJ OTAC JE DUŠAN A NE DOBRICA,A TI MI NAĐI GDJE JE TO DOBRICA NAPISAO DA I JA ZNAM JER SAM JA DOBRICU PROČITAO SKRO KOMPLET A TI NISI GARANT NI JEDNOG SLOVA,OSIM ŠTO CITIRAŠ TU GLUPU LAŽ.
  PITAM TE KOJI STE TO VI ŠTO ĆETE ZAUSTAVITI DODIKA I ČOVIĆA,MISLIM DA NISTE U STANJU PA ZATO ZAVUCITE JEZIK I GUZICU I NEMOJTE TRAŽITI BELAJA JER I SRBI I HRVATI IMAJU OZBILJNE VOJSKE IZA SEBE,HRVATSKA ČAK I NATO.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku