hamburger-icon

Kliker.info

Milorad Dodik: Izetbegović je umislio da može odlučivati u naše ime

Milorad Dodik: Izetbegović je umislio da može odlučivati u naše ime

16 Augusta
06:34 2016

Dodo4Predsjednik RS-a Milorad Dodik pozvao je  građane tog entiteta da izađu na referendum o Danu RS koji će biti održan 25. septembra i istakao da se “sve radi u skladu sa zakonima i demokratskim procedurama te da međunarodna zajednica nema razloga za intervenciju”.

“Referendum o Danu Republike nije nikakav probni balon, kako smatra Bakir Izetbegović, to je pitanje našeg statusa i pitanje naših života. Niko ne može minimizirati na taj način referendum o Danu Republike”, rekao je Dodik.

Dodao je da je taj referendum suštinski veoma važan.

“Pozivam sve građane RS da izađu na referendum i na taj način pokažu opredijeljenost u vezi sa Danom RS i da se suprotstavimo nastojanjima i umiješanosti Bakira Izetbegovića, koji je umislio da može da određuje nama datum RS-a i da odlučuje u ime nas”, rekao je Dodik.

Komentarišući Izetbegovićeve ocjene u vezi sa 2018. godinom, Dodik je rekao da je to pitanje te godine i tada će se odlučivati o tome, ali da “u svakom slučaju Izetbegović nije taj koji će o tome odlučiti”.

“Stalno pozivanje međunarodne zajednice da ispunjava njihove želje govori o tome da su oni naučili na instrumentalizaciju međunarodne zajednice protiv Srba i RS-a, ali i to je vrijeme prošlo i mi smo preživjeli i tu torturu”, rekao je Dodik.

Poručio je da niko više ne može da nameće svoje stavove Republici Srpskoj.

“Međunarodna zajednica nema razloga za intervenciju, ovo se sve radi u skladu sa zakonima i demokratskim procedurama poznatim u svijetu. Na taj način ne može niko da očekuje da ćemo mi prihvatiti neobjektivno i pristrasno ponašanje međunarodne zajednice u bilo kom smislu. To čujem od nekih ambasada, ali mislim da je riječ o naučenoj priči, da je najlakše okvalifikovati i osuditi Srbe i ostati u miru sa Bošnjacima, koji su, naravno, za njih prvi cilj i prva meta u očuvanju njihovih interesa”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, nikakvo nametanje visokog predstavnika Valentina Inzka i nikakve zabrane ne dolaze u obzir.

“Pozivam narod da izađe na referendum, čak i u uslovima ako bi Ustavni sud sramno, prema bilo kojoj osnovi, eventualno zabranio da izađemo na taj referendum”, rekao je.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku