hamburger-icon

Kliker.info

Milo Đukanović proglasio pobjedu i odbranu suvereniteta : “Velika se sila upregla protiv male Crbe Gore ,nije bilo lako” (Video)

Milo Đukanović proglasio pobjedu i odbranu suvereniteta : “Velika se sila upregla protiv male Crbe Gore ,nije bilo lako” (Video)

17 Oktobra
03:15 2016

miloo8Lider Demokratske partije Crne Gore Milo Đukanović proglasio je pobjedu te partije na parlamentarnim izborima.On je poručio da je DPS odbranio Crnu Goru i njen put ka evroatlantskim integracijama, te najavio da će ta stranka sa svojim tradicionalnim partnerima, manjinskim partijama, vrlo brzo formirati novu vladu.

Đukanović je obraćajući se iz štaba stranke poručio da je DPS osvojila 36 mandata u crnogorskom parlamentu, što je značajnno više nego što je osvojilo gotovo 15 stranaka opozicije okupljenih u različitih grupama i koalicijama. Aktuelni premijer je zahvalio biračima i poručio da je DPS odbranio Crnu Goru i pravo da, kako je rekao, slobodno upravljamo našom budućnošću.

“S pravom se radujete, DPS je opet pobijedila”, poručio je Đukanović svojim pristalicama i dodao da je ta stranka osvojila 159.000 glasova, odnosno 36 mandata.

To je, kako je rekao, tačno duplo više od prvog narednog konkurenta.

“Da pomognemo našim konkurentima da se razaberu”, rekao je Đukanović, navodeći da je DPS osvojio više glasova nego koalicija Ključ, DF i socijaldemokrate zajedno.

Koliko, kazao je, čovjek može da izgubi kontakt s realnošću da na kraju izbornog dana dovede u pitanje pobjedu i da bez elementarnog političkog dostojanstva pravi porođenja sa onim što je DPS sam osvojio.
Đukanović je pristalicama poručio da je odbranjena Crna Gora i njeno pravo na slobodno upravljanje budućnošću.

“Velika se sila upregla protiv male Crne Gore. Nije bilo lako”, poručio je on, dodavši da Crna Gora nastavlja putem sigurne evropske budućnosti.

Kako je rekao, u narednih nekoliko mjeseci ratifikovaće pristupni protokol s NATO. Tokom mandata nove vlade će se intenzivirati pregovori sa EU i privesti kraju započete ekonomske projekte.

On je naveo da će poslije zvaničnog saopštavanja rezultata, DPS pristupiti razgovorima sa tradicionalnim poltiičkim partnerima i izrazio očekivanje da će za kratko vrijeme doći do koncenzusa i formiranja nove vlade.

Kako je naveo, DPS će sa partnerima- manjinimskim strankama imati najmanje 42 mandata.

Zahvaljujući se pristalicama na podršci i glasovima, Đukanović je rekao:

“Pomogli ste Crnoj Gori da odbrani nezavisnost, nacionalno dostojanstvo i budućnost potomaka i time potvrdili da je vječna Crna Gora”

“Vi ste glasajući za DPS odbranili nezavisnost i odbranili čast naših predaka i budućnost naših potomaka”, rekao je Đukanović i dodao:

“Neka je vječna Crna Gora”.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku