hamburger-icon

Kliker.info

Milo Đukanović u Pressingu : Srpska pravoslavna crkva – perjanica velikosrpskog nacionalizma

Milo Đukanović u Pressingu : Srpska pravoslavna crkva – perjanica velikosrpskog nacionalizma

01 Oktobra
06:17 2020

Srpska pravoslavna crkva je perjanica velikosrpskog nacionalizma i ruskih imperijalnih interesa na Balkanu, poručio je večeras u Pressingu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kazao je da prihvata volju građana i da neće opstruirati formiranje nove vlasti.

”Bilo je najava od političke konkurencije da će se dosadašnja vlast baviti nekim postizbornim političkim inžinjeringom. Od prve izjave na dan izbora nakon što su prvi rezultati stigli, saopštio sam da prihvatamo volju građana i da nećemo opstruirati formiranje nove vlasti”, rekao je poručivši da je posljednji mandat na mjestu predsjednika stranke dobio krajem prošle godine te da će tragom izbornih rezultata biti održan vanredni stranački kongres gdje će se razgovarati o svim pitanjima pa i o kadrovskim promjenama.

Kako misli braniti Crnu Goru kada će nova većina preuzeti sve poluge vlasti u Crnoj Gori?

”Već sam objašnjavao tu nedoumicu koja se pojavila u jednom dijelu javnosti. Kazao sam da prihvatamo rezultate izbora, da nećemo opstruirati i usporavati proces i da je to najbolji odgovor DPS i dosadašnje vladajuće kolacije prema interesima Crne Gore”, pojasnio je gost N1.

Prema njegovim riječima, za interese države radit će po svaku cijenu.

”Mi po svaku cijenu radimo u interesu Crne Gore i ovo što smo uradili priznanjem rezultata izbora mi smo prevashodno vodili računa o međunarodnom ugledu Crne Gore”, naglasio je on.

Gost emisije Pressing Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore. Đukanović je odogovorao na pitanja ko ugrožava mir i s kim će “iz šume, ako zatreba” braniti slobodu i nezavisnost Crne Gore? Kako će kao predsjednik države sarađivati sa političkim protivnicima koji preuzimaju vlast, optužuju ga za kriminal i poručuju da će u zatvor ili oni ili on? Zašto su sveštenici Srpske pravoslavne crkve postali posrednici u formiranju Vlade Crne Gore?

Mnogi traže u Crnoj Gori traže ostavku Đukanovića na mjesto predsjednika ove države, na šta on kategorično odgovara da se to neće desiti. 

– Naravno da neću dati ostavku, DPS je ostala ubjedljivo najjača stranka Crne Gore, rekao je Đukanović.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević poručio je kako će jedan od njih dvojice da će završiti ou zatvoru. 

– Riječ je o čovjeku koji ima nekoliko optužnica, bio je na potjernici Interpola. On je u režimu strogog nadzora u Londonu. Moj odgovor je jedva čekam da promjeni ono što je njegov naum. Jedva čekam da saopšti sve što ima. Onda nije teško pretpostaviti gdje će se ko naći, kaže Đukanović. 

Kaže kako se ne boji krivičnih prijava. A na pitanje kada će dati mandat Zdravku Krivokapiću za sastav nove vlade, Đukanović kaže da je ustavom predviđeni rok je mjesec dana, a da još nije proteklo ni sedam dana.

Prokomentarisao je i svoju izjavu “Idemo u šumu i oružjem ako treba braniti Crnu Goru!”.

– Kazao sam da ćemo se svim sredstvima braniti od bilo koga. Ne bježim od te izjave. Ne vjerujem da će do toga doći vjerujem da ćemo voditi dijalog kojim pravcem i dinamikom će se kretati Crna Gora. Protiv ugrožavanja Crne Gore i naše slobode borićemo se svim sredstvima, ponovio je Đukanović.

Crna Gora nije srpska zemlja, rekao je Đukanović.

Ističe da sveštenici SPC djeluju u skladu sa interesima za identitesko potiranje Crne Gore.

– Protiv ugrožavanja državnosti Crne Gore borićemo se svim sredstvima, poručuje Đukanović.

Komentarišući izjavu Dritana Abazovića da bi pregovore vršio i u džamiji i u katoličkoj crkvi, Đukanović kaže da će razvoj događaja u budućnosti pomoći da se do kraja osvijeste od opasnosti od velikosrpskog projekta čiji su dio.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku