hamburger-icon

Kliker.info

Milo Đukanović: Nema ništa od izgradnje Velike Srbije

Milo Đukanović: Nema ništa od izgradnje Velike Srbije

09 Juna
07:35 2019

“Srpska pravoslavna crkva pokušava da čuva infrastrukturu Velike Srbije i mi ćemo obnoviti Crnogorsku pravoslavnu crkvu – svidjelo se to nekome ili ne”, izjavio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Oni vjeruju da je Crna Gora greškom postala nezavisna i da će nas vrijeme dovesti do spoznaje te greške i potrebe da opet pokrenemo izgradnju Velike Srbije. Moramo, naravno, svojom postojanošću, odlučnošću i vizionarstvom da im kažemo da od toga nema ništa”, rekao je Đukanović na izbornoj skupštini Demokratske partije socijalista (DPS) u gradu Nikšiću.

Đukanović je rekao da su nepokolebljivi da u Crnoj Gori izgrađuju multietničnost, tržišnu ekonomiju i društvo koje će živjeti poštujući evropske vrijednosti, da su neke važne korake na tom putu već odradili.

“Preostao je još jedan važan korak, kojim će ispraviti tešku nepravdu učinjenu Crnoj Gori početkom 20 vijeka, a to je obnova autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve (CPC)”, rekao je Đukanović.

“Svidjelo se to nekome ili ne, mi ćemo na tome vrlo predano raditi u potpunom dosluhu sa osnovnim principima na kojima počiva demokratska Crna Gora i sa osnovnim programskim načelima DPS, kao temeljnog oslonca savremene države”,naveo je on.

Đukanović je ukazao da neće dozvoliti da savremena Crna Gora živi pod, kako je rekao, diktatom jedne vjerske organizacije koja predstavlja relikt prošlosti, iako ne može da shvati da je to vrijme odavno prošlo.

Đukanović je na izbornoj konferenciji DPS-a u Nikšiću rekao i da se u Crnoj Gori vodi teška borba između dvije politike – jedne koju predvodi aktuelna vlast i koja pokušava da evropeizuje ovaj prostor i druga koja želi da konzervira stanje zaostajanja Balkana za Evropom.

“Stanje u Crnoj Gori je bolje nego drugdje ali kao što vidimo, ni ovdje naši protivnici ne jenjavaju, bilo da se javljaju kao opozicija, parapolitičke organizacije u formi navodno nezavisnih medija, nevladinih i vjerskih organizacija”, ukazao je predsjednik Crne Gore.

(Glas Amerike)

 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku