hamburger-icon

Kliker.info

Milionski poslovi za odabrane u Graničnoj policiji: Pošto tender direktore?

Milionski poslovi za odabrane u Graničnoj policiji: Pošto tender direktore?

21 Februara
12:08 2014

U Službenom glasniku BiH je 17. februara objavljen međunarodni tender Granične policije BiH “za nabavku 30 putničkih motornih vozila prema tehničkom opisu datom u tenderskoj dokumentaciji”.

Vrijednost ugovora, po tenderu, iznosi 1.200.000 KM (bez PDV-a). S obzirom da je međunarodni, tender će biti otvoren do 1. aprila, a kao kriterij se navodi “ekonomski najpovoljnija ponuda”. Po staroj praksi tender nije objavljen nigdje drugo.

Prije nego što je tender uopće objavljen, prema dobro obavještenim izvorima iz GP, već je odlučeno da će najbolji ponuđač biti firma MRM iz Ljubuškog, koju vodi Miro Rupčić (navodno prijatelj Vjekoslava Bevande i Vinka Dumančića) jedan od redovnih pobjednika “međunarodnih” tendera Granične policije. Samo na ovom poslu čista dobit iznosi oko 105.000 KM, minus “kafa” za direktora.

Informacije radi Granična policija BiH je prošle godine kupila 25 golfova – po cijeni od 40.000 KM. Radi se o golfovima 7, 1.6 TDI 4 motion. Na tenderu je pobjedio MRM iz Ljubuškog. Vrijednost posla bila je 833.000 KM. Vozila su isporučena u septembru prošle godine.

Kako na račun države živi elita u Graničnoj policiji, mjesečnim primanjima za odabrane, stimulacijama, članstvu u komisijama  koje iznosi od tri do pet hiljada maraka, voznom parku, reprezentaciji i službenim putovanjima, namještanjima tendera za nabavku vozila…pročitajte u cijelom tekstu u novom broju magazina Dani.

(Kliker.info-Oslobođenje PORTAL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku