hamburger-icon

Kliker.info

Milijarder s Wall Streeta “karijeru” počeo glancanjem cipela (VIDEO)

Milijarder s Wall Streeta “karijeru” počeo glancanjem cipela (VIDEO)

08 Oktobra
06:49 2015

Gabeli6Danas raspolaže milijardama, no nekad je bio dječak koji izostaje iz škole.Naplaćeniji CEO na Wall Streetu početke je karijere gradio na način koji kao da pripada nekom filmskom scenariju.

U svojoj biografiji se, naime, može pohvaliti da je laštio cipele na jednoj željezničkoj stanici u Bronxu, kada je imao pet ili šest godina, rekao je za Business Insider.

Rođen 1943. godine, Mario Gabelli samo prošle godine je zaradio oko 88,5 miliona dolara, no i danas čuva kutiju za laštenje cipela, kako kaže, “za svaki slučaj”. S 12 je godina već radio na terenu za igranje golfa, kada su mislili da ima 13 godina, tako da je zapravo radio ilegalno, a zbog posla je znao i ‘markirati’ u školi.

“Oko 15 ili 16 sati došli bi razni dioničari ili zaposlenici dioničarskih društava kako bi igrali golf, a meni su njihovi razgovori koje sam prisluškivao bili jako intrigantni”, priča Gabelli, i dodaje da se “odjednom” našao kako i sam kupuje prve dionice, pa i one od Pepsi Cole. Majka ga je jednom ulovila da neopravdano izostaje iz škole, pa ga je poslala u katoličku gramatičku školu da ga disciplinira.

Pod prijetnjama policijom i batinama prestao bježati iz škole

“Tada su mi časne sestre rekle da ako neću dolaziti na nastavu, da je preko puta policijska postaja koja će me pronaći i vratiti, a da na petom spratu škole imaju “uređaj” za lupanje po stražnjici”, prisjeća se jedan od legendarnih današnjih manadžera i poduzetnika, i kaže da od tada više nikada nije izostao sata iz škole.

Danas kontrolira bogatstvo u vrijednosti 45,5 milijardi dolara.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku