hamburger-icon

Kliker.info

Mile Radišić “otvorio dušu” : Šverc naftom i cigaretama tokom rata je “sitan kriminal u odnosu na mnogo krupnije afere u koje je umiješan moj kum Milorad Dodik ! (Video)

Mile Radišić “otvorio dušu” : Šverc naftom i cigaretama tokom rata je “sitan kriminal u odnosu na mnogo krupnije afere u koje je umiješan moj kum Milorad Dodik ! (Video)

07 Oktobra
14:52 2015

MileR11Ovih dana pojavio se audio snimak, koji kruži Beogradom i to u krugovima ljudi, bliskim vlastima Republike Srpske, a u kome je ispovijest odbjeglog Mila Radišića, koji se u Beograd sklonio kako ne bi išao na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od tri godine.

Prema audio zapisu Radišić je “otvorio dušu” i otkrio mnoge “javne” tajne o kojima se u poslednje vrijeme sve glasnije priča u javnosti.Tako, Mile Radišić na audio snimku, koji je očito snimio neko od njegovih prijatelja, objašnjava kako funkcioniše “korupcionaški” sistem u Republici Srpskoj i kako ministar finansija Zoran Tegeltija i njemu blizak tajkun Mladen Milanović Kaja planiraju da kupe Novu banku

Tegeltija i Kaja slove kao vođe i organizatori tzv. Mrkonjićkog kriminalnog klana”, a Radišić govori i o njegovim vezama sa sudijama i tužiocima.Pored ovog, postoji još jedan audio snimak koji kruži u beogradskim krugovima, bliskim odbjeglom Milu Radišiću, gdje on detaljno govori o odnosima i poslovnoj saradnji sa kumom Miloradom Dodikom, koji je i predsjednik Republike Srpske, a izražava i ogorčenje kumovim (Dodikovim) ponašanjem. Radišić kuma (Dodika) smatra najodgovornijim što je presuđen na tri godine zatvora.

Na tom snimku, Radišić tvrdi i da je njegov sin Renato jedini iskreni i pravi prijatelj Dodikovom sinu Igoru i najavljuje da će Renato biti kum na vjenčanju Igoru, što ukazuje da je audio zapis nastao prije svadbe Dodikovog sina, koja se desila prije par mjeseci.

Radišić optužuje Dodika da maksimalno iskorištava svoje stranačke kolege, prijatelje i kumove, navodeći da je i sam žrtva “Dodikovih spletki”.

“Dodik je nepredvidiv”, priča Radišić i dodaje da je on (Radišić) osuđen za zloupotrebe u Medicinskoj elektronici, nakon što je bio kod “kuma (Dodika) na slavi, gdje mu je ukazana velika čast da sjedi u neposrednoj blizini patrijarha”.

Zanimljiva je i Radišićeva opaska na sudski proces koji Milorad Dodik vodi protiv Mladena Bosića, gdje on izražava čuđenje što je Bosić među dokazima dostavio i dokumentaciju o Dodikovom švercu naftom i cigaretama tokom rata, jer je to, kako je rekao, “sitan kriminal u odnosu na mnogo krupnije afere u koje je umiješan Milorad Dodik”.

Na audio snimku čuju se i detalji o izgradnji zgrade “Grand trejd” u Banjaluci, gdje Radišić otkriva da je cijela “operacija” izvedena preko Građeviskog preduzeća “Krajina” i da je Dodik u izgradnju te zgrade uložio 15 miliona KM. Prema njegovom kazivanju, to je urađeno tako što je Radišić osobama bliskim Dodiku prodao građevinsko zemljište u vrijednosti 15 miliona KM, a koje je prethodno kupio za 100 hiljada KM.

Sve to, prema Radišiću, je izvedeno preko Dodikovih bliskih ljudi, Ljube Čubića i Čičiča.

Radišić se čudi što novi vlasnici nisu ništa gradili na zemljištu koje je plaćeno “astronomskom” sumom i za što je obezbjedio sve potrebne uslove za gradnju. Na pitanje sagovornika – da li nakon svega ima neku obavezu prema Dodiku, jer nema dokumenata i dokaza da je investirao novac u zgradu “Grand trejda”,u koju je trebala da se useli kompanija “M:tel”, Radišić odgovara da se ne mogu negirati “Dodikovih 15 miliona”.

On se se dalje začuđeno pita – koliko novca ima Dodik kada je spreman “olako da žrtvuje i odrekne se svojih 15 miliona maraka”. Radišić vjeruje da će, uprkos problemima, kompanija “M:tel” ipak da kupi poslovni prostor u njegovoj zgradi u Banjaluci, jer bi to, kako kaže, garantovalo sigurnost njegovoj porodici.

Mile Radišić, za koga je svojevremeno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdio da je uspješan biznismen, nalazi se u bjekstvu, čime je odložio odlazak na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od tri godine zbog zloupotreba akcijama Medicinske elektronike. U javnosti se najavljuje i mogućnost da je Radišić spreman i na nagodbu sa sudskim organima da čak svjedoči o raznim aferama, kao i poslovima koje je obavljao sa kumom Dodikom.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Nevena Calendula
  Nevena Calendula 23 Augusta, 00:16

  #PravdazaDavida
  #kojeubioDavida

  Odgovori
 2. Nevena Calendula
  Nevena Calendula 23 Augusta, 00:17

  #kojeubioDavida

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku