hamburger-icon

Kliker.info

Milanović poručio BiH: Gledajte svoj posao

Milanović poručio BiH: Gledajte svoj posao

03 Juna
16:42 2015

ZoranM1Vlada Hrvatske je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog zaključka o suradnji s Bosnom i Hercegovinom kod pružanja pravne pomoći u kaznenim postupcima, prenose hrvatski mediji.Ovaj zaključak je posebno vezan za doba ratova sa kraja prošlog stoljeća.

„Jasno dajemo do znanja da nećemo postupati po političkim zahtjevima koji vrijeđaju naš pravni poredak i da ćemo zaštiti svoje ljude u čiju nevinost vjerujemo“, poručio je premijer Hrvatske Zoran Milanović.

U zaključku Vlada Hrvatske izražava zabrinutost zbog sadržaja pojedinih akata koje bh. pravosudna tijela šalju Hrvatskoj.

„Dobivamo određene molbe koje u svom sadržaju su neprihvatljive po Republiku Hrvatsku. U opisu događanja u BiH spominju se i napadi Hrvatske vojske i određene stvari koje po našem viđenju nisu točne i vrijeđaju pravni poredak Republike Hrvatske. One ne proizlaze iz međunarodnih sporazuma i iskrivljuju sliku što se tamo događalo“, naveo je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

On je naveo kako je interes svih individualno procesiranje i da su sve strane složne u stavu kako u tome treba ustrajati.

„Tu smo spremni pružiti svaku pomoć bilo kojoj zemlji, ali oni koji traže o nas pomoć moraju znati da u tom mi imamo svoje standarde koji se moraju poštovati. Sve što izlazi izvan toga i vrijeđa naš pravni poredak mi po tome nećemo postupati. Očekujmo da će pravosudna tijela u BiH to poštovati i da će odstupiti od teza koje nisu točne i koje vrijeđaju naš pravni poredak“, rekao je Miljenić.

Političke inkriminacije

Milanović je naveo da zaključak, koji je Vlada usvojila, ima dosta političkih elemenata jer ih mora imati.

„Dvadeset godina nakon rata i dvije godine prije zaključenja rada Haškog suda, nama dolaze predmeti s političkim inkriminacijama i s političkim frazama kojih smo se naslušali i nagledali i tribunal je o tome nešto rekao kada je u pitanju Republika Hrvatska i naša uloga u BiH te u oslobodilačkom ratu i Oluji. Od toga se moramo zaštiti, ali i upozoriti susjednu državu i svaku drugu državu, kojoj priznajem neovisnost pravosudnih tijela, ali ovakve stvari vrijeđaju naš pravni poredak i protivne su našim nacionalnim interesima“, poručio je prvi čovjek hrvatske Vlade.

„Jasno dajemo do znanja da po tome nećemo postupati i da ćemo zaštiti svoje ljude u čiju nevinost vjerujemo i za koje nisu ponuđene argumentirani razlozi.“

Dodao je da Vlada u Zagrebu neće dopustiti političke optužnice, te da, ako je neko za nešto odgovoran, može mu se teoretski suditi i u Hrvatskoj.

„Upozoravamo susjede da gledaju svoj posao, a mi ćemo gledati svoj“, kazao je Milanović.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

2 0 komentara

 1. puka 59 - JOB - UNIJA
  puka 59 - JOB - UNIJA 03 Juna, 22:10

  VETERANI 317 SBBR SA VRATA BOSNE HEROJ GRADA PODSJEĆAJU TE NA KAZANO DASMO TI DAVNO PREDLOŽILI KADA SI OBILAZIO MOSTAR – GORNJI VAKUF – USKOPLJE PA SADA SI SE SJETIO DA TO NAŠE KOPIRAŠ KAO DOBAR PATENT .POZDRAV DOMOVINI OD PENZIONERA – UMIROVLJENIKA .

  Odgovori
 2. Tripolski Janos 33 *
  Tripolski Janos 33 * 03 Juna, 22:18

  Trza riba neda se ali Europa na kraju će presuditi što su Hrvati njoj išli zabijat nož u leđa. To će ići tokiko daleko da će se zamjeniti Daj-ton sa Europskim marš majmuni. Neka laju idioti-samo naprijed čista obraza i rukah.
  Nedopustiva je igra na više solucija koju su počeli igrati.Bit će kako mi kažemo i znaju da nemaju šanse ali eto trzaju se.Hitler je nakraju izvršio samoubojstvo. Samo častan je izlaz dopustiv a i onda završna riječ je naša kakva su pravila.Hrvati dokazali ste da niste za mudraca već za zoološki vrt . Šta će te takav vam je horoskop.
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33 *
  Veliki Orient Hrvatske i BiH

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku