hamburger-icon

Kliker.info

Mihail Gorbačov stvari naziva pravim imenom : “Kako stvari stoje, treći svjetski rat je već počeo”

Mihail Gorbačov stvari naziva pravim imenom : “Kako stvari stoje, treći svjetski rat je već počeo”

01 Marta
01:15 2016

Gorbi5Bivši lider SSSR-a Mihail Gorbačov smatra da svijet prolazi kroz veoma opasnu fazu.On je rekao da goruće probleme nije moguće riješiti oružanom borbom i militarizacijom već konstruktivnom politikom i dijalogom.

“Smatram da živimo u veoma opasnom periodu. Svijet klizi ka novom hladnom ratu u kojem se niko neće predati. Sve su to gluposti! Neophodno je samo jedno – baviti se svjetskom i konstruktivnom politikom“, poručio je Gorbačov u intervjuu za rusku televiziju “Ren”.

Bivši lider Sovjetskog Saveza , koji uskoro slavi svoj 85. rođendan, istakao je da je, kako stvari stoje, treći svjetski rat već oje tpočeo, budući da se koristi oružje za masovno uništenje, kao i nuklearno oružje.

“Troše se ogromne sume novca na naoružanje. Ponavlja se sve ono što nas je jedanput dovelo do propasti. Neophodno je to zaustaviti, jer se pojavljuju nove zemlje koje imaju oružje”, podvukao je Gorbačov.

On je upozorio i da se Ujedinjene nacije sve manje bave procesima pronalaska mirnog rješenja, iako je neophodno iskoristiti tu instituciju kako bi se napravio pomak ka opstanku čovječanstva.

“Neophodno je baviti se politikom i dijalogom. Čovek je od pamtiveka znao da je pitanje opstanka u njegovoj prirodi”, zaključio je Gorbačov.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku