hamburger-icon

Kliker.info

Migrantska kriza i protesti : Specijalna jedinica FUP-a spremna da spriječi eskalaciju i anarhiju u Bihaću

Migrantska kriza i protesti : Specijalna jedinica FUP-a spremna da spriječi eskalaciju i anarhiju u Bihaću

21 Oktobra
00:08 2018

Građani Bihaća blokirali su u subotu navečer magistralni put Sarajevo – Bihać i autobusku stanicu kako bi spriječili dolazak migranata u grad. Kako javlja NAP magistralna cesta je odblokirana nešto prije 22 sata.

Stotine Bišćana okupili su se od 18 sati na Gradskom trgu kako bi izrazili nezadovoljsvo zbog velikog broja migranata koji dolaze u taj dio Bosne i Hercegovine, dok vlasti nemaju adekvatan odgovor na migrantsku krizu koja je pogila zemlju.

Bišćani poručuju da je sigurnost u njihovom gradu ugrožena, te traže hitnu reakciju državnih organa, prenosi.

  Povodom migrantske krize u Bihaću portal Vijesti javlja da je Specijalna jedinica Federalne uprave policije spremna  spriječiti bilo kakvu eskalaciju  u ovom gradu .

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara kazao je da su specijalne jedinice Federalne uprave policije u pripravnosti te da se prati razvoj događaja kako ne bi došlo do neželjene eskalacije. U Ministarstvu i FUP-u odlučni su u stavu da neće dozvoliti anarhiju te da sistem vlasti institucija mora funkcionisati. Dodaju i da neće dozvoliti da pojedinci, među kojima i članovi pojedinih političkih stranaka, preuzimaju stvar u svoje ruke.

Naime, u subotu navečer u Bihaću je nakon mirnih građanskih protesta zbog nezadovoljstva uslijed povećanih problema uzrokovanih dolskom migranata, grupa demonstranata blokirala autobusku stanicu i zaustavili autobus u namjeri da ga pretraže vozilo i spriječe izlazak migranata. Međutim, autobus je bio prazan. Ipak, radi se o neviđenoj i nezakonitoj radnji u kojoj pojedinci na svoju ruku zaustavljaju vozilo javnog prevoza kako bi evidentitrali porijeklo putnika.

Za nedjelju su najavljena i nova okupljanja.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku