hamburger-icon

Kliker.info

Migranti u Velikoj Kladuši skočili u rijeku i spasili ženu od utapanja (VIDEO)

Migranti u Velikoj Kladuši skočili u rijeku i spasili ženu od utapanja (VIDEO)

15 Januara
15:44 2021

Migranti u Velikoj Kladuši jučer su skočili u rijeku kako bi spasili 58-godišnju ženu.

Naime, kako je za N1 potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, jučer su migranti u mjestu Trn Polje, predgrađu Velike Kladuše, spasili ženu od utapanja.

U rijeci Kladušnici grupa migranata je juče primijetila tijelo kako pluta, a dvojica migranata su ušli u rijeku i izvukli je van prije nego što su došli pripadnici MUP-a. Žena je ubrzo prevezena u Dom zdravlja, a nakon toga i u Kantonalnu bolnicu, gdje je još uvijek na opservaciji“, istakao je Šiljdedić za N1.

Ženska osoba koja je izvučena iz rijeke je ‘63. godište i iz Velike Kladuše je.

Na ovom slučaju će se dalje raditi, odnosno pokušati doći do informacija na koji način je upala u rijeku. Kako nam je potvrđeno, žena nije u najboljem stanju.

“Jedna lijepa priča ljudi koji možda nemaju ni smještaj na ovoj hladnoći, a neko od njih je ušao u hladnu rijeku i spasio ženu”, kazao je portparol MUP-a USK.

Inače, na mjestu gdje je žena primijećena u rijeci nalazilo se više desetina migranata, i to se desilo u blizini kampa Miral. To je relacija na kojoj se inače kreću migranti.

(Kliker.info-N1)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku