hamburger-icon

Kliker.info

Michelle Obama na konvenciji demokrata : Trump nije dorastao biti predsjednik

Michelle Obama na konvenciji demokrata : Trump nije dorastao biti predsjednik

18 Augusta
08:06 2020

Bivša  prva dama Michelle Obama, suparnik Bernie Sanders te istaknuti republikanac John Kasich udružili su snage kako bi pokazali jedinstvo u podršci demokratskom kandidatu za američkog predsjednika Joeu Bidenu u ponedjeljak, na uvodnoj večeri demokratske konvencije.

Na konvenciji, koja se održava u Milwaukeeju, predstavljena je široka koalicija protiv predsjednika Donalda Trumpa.

Bivša prva dama Michelle Obama predvodila je paradu govornika koji su se založili za Bidenovo predsjedništvo na četverodnevnoj virtualnoj konvenciji kako bi ga formalno imenovali za demokratskog izazivača Trumpa na američkim izborima 3. novembra.

“Donald Trump je pogrešan predsjednik za našu zemlju, on tome nije dorastao”, rekla je Michelle Obama u emotivnom obraćanju, dodavši: “Iznošenje činjenice poput one da su crni životi važni u Bijeloj kući je dočekano s porugom. Naša ekonomija je u raspadu zbog virusa koji je predsjednik predugo ignorirao. Svaki put kad gledamo prema Bijeloj kući i tražimo vodstvo ili utjehu ili neku vrstu odlučnosti, dobijemo kaos, podjele i potpuni nedostatak empatije. Zadnje četiri godine bilo je teško objasniti američkoj djeci. Vide kako naši vođe obilježavaju druge američke državljane kao protivnike države, a u isto vrijeme ohrabruju bijele suprematiste.”

“Kao odgovor na neviđeni skup kriza s kojima se suočavamo, potreban nam je neviđeni odgovor – pokret, kao nikada do sada, ljudi koji su spremni ustati i boriti se za demokraciju i pristojnost”, rekao je Bernie Sanders.

Pandemija koronavirusa prisilila je demokrate da smanje okupljanje u Milwaukeeju i pretvore ga u dvosatni događaj s virtualnim govorima. 

(Kliker.info-Index)

Podijeli

2 0 komentara

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku