hamburger-icon

Kliker.info

Michael Moore predlaže : “Razoružajte policiju i pustite crnce iz zatvora”

Michael Moore predlaže : “Razoružajte policiju i pustite crnce iz zatvora”

04 Maja
06:10 2015

Filmmaker Michael Moore speaks about his new movie, "Capitalism: A Love Story" prior to a screening of the movie at the American Film Institute in Silver Spring, Maryland on September 28, 2009.   UPI/Kevin Dietsch

Poznati američki dokumentarist, Michael Moore, osvrnuo se na nemire koji su ovih dana  pogodili američki grad Baltimore. Podsjetimo, nemiri su rezultat policijske brutalnosti i sve češćih slučajeva u kojima crnci bivaju ubijani. Moore je na svojim Twitter stranicama objavio nekoliko poruka u kojima je ponudio i neke konkretne prijedloge.

“Evo mog zahtjeva: Želim da se svakog Afro-Amerikanca, koji je trenutačno u zatvoru zbog ‘kriminala’ oko droge ili drugih nenasilnih prijestupa, pusti iz zatvora odmah. Što se tiče ostalih zatvorenih ja vjerujem da ih 50% nije učinilo to za što ih se optužuje. Laži. Pohlepa. Moderni robovlasnički sistem. Idući zahtjev: Razoružajte policiju.

Imamo četvrt milijarde komada vatrenog oružja temeljem Drugog amandmana u svojim domovima za zaštitu. Preživjeti ćemo dok se ne zaposle pravi policajci. Lokalna policija je sada militarizirana. Osnivači SAD-a su rekli NE vojsci koja bi provodila ulogu policije na našem tlu. Zašto onda današnja policija ima tenkove? Da, zbog neprijatelja – crnaca”, poručio je Michael Moore.

 

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku