hamburger-icon

Kliker.info

Metla nove direktorice Sebije Izetbegović : Senka Mesihović-Dinarević smijenjena sa pozicije šefa Pedijatrijske klinike UKCS-a

Metla nove direktorice Sebije Izetbegović : Senka Mesihović-Dinarević smijenjena sa pozicije šefa Pedijatrijske klinike UKCS-a

25 Januara
04:37 2016

Senka1123Prema pouzdanim informacijama Slobodne Bosne, nova direktorica Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Sebija Izetbegović, tek što je preuzela funkciju pokrenula je kadrovsku čistku u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Prvi na udaru našao se dr. Zoran Hadžiahmetović, direktor Instituta za naučno-istraživački rad a na njegovo mjesto Izetbegovićeva je postavila doktoricu Ernu Suljić, koja inače radi kao šefica Neurološke klinike UKSC.

Na udaru Sebije Izetbegović našla se i doktorica Senka Mesihović-Dinarević, šefica Pedijatrijske klinike UKSC (sestra bivšeg generalnog direktora Rusmira Mesihovića) a na njeno mjesto imenovala je doktora Edu Hasanbegovića, koji je do sada bio šef Odjela hematoonkologije na UKSC-u.

Izetbegovićeva je započela kadrovske promjene i u sektoru za finansijsko-knjigovodstvene poslove. Dosadašnja šefica ovog odjela, Samira Hajdarević, premještena je na novo radno mjesto, a nova šefica ovog odjela biće Amra Karić, inače uposlenica ovog odjela. Upućeni tvrde da je ovo tek početak opsežnih kadtovskih promjena na UKSC-u koje će uslijediti tokom narednih nekoliko sedmica.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku