hamburger-icon

Kliker.info

Mesić : Neznam zašto svećenike podsjećam na Staljina,on nije imao bradu

Mesić : Neznam zašto svećenike podsjećam na Staljina,on nije imao bradu

16 Avgusta
05:43 2009

"Ne znam u čemu podsjećam na Staljina. On nije imao bradu, imao je samo brkove i to puno gušće", odgovor je hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića crkvenjacima koji su ga usporedili s komunističkim diktatorom. "One koji hrvatsku javnost podsjećaju na staljinizam moram podsjetiti da sam se za demokraciju borio i u zatvoru, što mnogi od njih nisu imali ni u primisli. Prema tome, tko je patriot i tko se za što borio naši građani znaju. Uostalom, izabran sam za predsjednika u dva mandata", rekao je Mesić u intervjuu za Večernji list, a svećenicima koji ga kritiziraju poručio da se, ako se žele baviti politikom, kandidiraju na izborima.

Mesić ne poriče da su za vrijeme Domovinskog rata hrvatski vojnici ratovali s križem i s krunicom u ruci, ali isto tako ističe kako treba priznati da su pod hrvatskom zastavom ratovali i muslimani, Srbi, Židovi, ali i ateisti. "Dakle, ne možemo nikoga isključiti i dati privilegij samo jednoj vjerskoj zajednici", tvrdi Mesić koji kaže da je zahtjevom za uklanjanjem križeva iz javnih ustanova samo provodio zakon Republike Hrvatske koji na takvim mjestima dozvoljava samo isticanje zastave i grba.

"Najbolja odluka je bilo sprječavanje državnog udara"  Pred kraj svog mandata, Mesić kao svoj najbolji potez ističe sprječavanje državnog udara, a najviše mu je žao što Hrvatska nije ušla u Europsku uniju za vrijeme njegovog boravka na Pantovčaku. "Uvijek sam duboko razmislio o svakoj odluci i iza svake stojim. Važna je bila ona kojom sam spriječio puzajući državni udar. Da sam tada izgubio vrijeme, za nekoliko bi dana u vojarnama bili stolovi za potpise i vojnici bi morali davati podršku generalima. To je bila važna odluka", kaže Mesić.

"Sanadera sam zvao u bolnicu, ali nije se mogao javiti"          S Ivom Sanaderom Mesić se posljednjih dana nije čuo, iako je pokušao stupiti u kontakt s bivšim premijerom koji je danas pušten iz bolnice na Jordanovcu. "Pokušao sam stupiti u kontakt sa Sanaderom, mi smo surađivali. Nazvao sam bolnicu, međutim, upala pluća je takva da vjerojatno tada nije mogao razgovarati. Liječnici su kazali da je vizita i da će se poslije javiti, pa ćemo valjda taj razgovor obaviti", rekao je Mesić. (Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku