hamburger-icon

Kliker.info

Mektić poslao prijedlog: Perica Stanić novi direktor SIPA-e

Mektić poslao prijedlog: Perica Stanić novi direktor SIPA-e

21 Oktobra
16:14 2015

perica1Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH poslao je prema Vijeću ministara BiH prijedlog imena kandidata za direktora SIPA-e, a koje je Mektić izabrao s rang liste koju je sastavio Nezavisni odbor PSBiH, piše novinska agencija Patria.

Ovo nam je potvrđeno u Ministarstvu sigurnosti BiH, a kako nezvanično saznajemo Mektićev prijedlog je Perica Stanić, a koji je od početka bio prvi favorit.

– Prijedlog je upućen i ne znam da li će se naći ta tačka na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH. O imenu vam ne mogu reći bilo šta – kazao je Admir Malagić, glasnogovornik Ministarstva sigurnosti BiH.

Podsjećamo, prvi na rang listi sa 86,11 bodova je Tomislav Mirosavić, inače SNSD-ov kadar, Davor Vidović 84,44 boda, Perica Stanić 82,22 boda, Slobodan Nikć 81,11 bodova i Relja Kovač 62,77 boda.

Žiko Krunić, predsjedavajući NO PS BiH kazao je da je rang lista kandidata proslijeđena Mektiću, a na institiranje novinara da kaže da li prvi s liste mora biti i izabran, Krunić je kazao:

– Svi ste vi obrazovani ljudi i znate šta znači rang lista uspješnosti, a za ostalo trebate pitati ministra – kazao je Krunić.

Mektićev favorit od početka kao i njegovog SDS-a bio je trećeplasirani Perica Stanić.

Inače, ministar Mektić mogao je sa liste izabrati kandidata kojeg želi, ali je važno da taj kandidat dobije podršku i bošnjačkih i hrvatskih i srpskih ministara u Vijeću ministara BiH.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku