hamburger-icon

Kliker.info

Mekka će uskoro ličiti na Las Vegas: Gradi se najveći hotel na svijetu sa 10 000 soba !

Mekka će uskoro ličiti na Las Vegas: Gradi se najveći hotel na svijetu sa 10 000 soba !

28 Maja
05:12 2015

mejka21Sa četiri heliodroma i 10.000 soba hotel u Mekki postat će najveći u svijetu kada se izgradi.Njegova gradnja košata će 2,3 milijardi funti.Ovaj hotel s pet zvjezdica imat će 10.000 soba i 70 restorana, kao i pet spratova koje će moći koristiti samo saudijska kraljevska porodica. Na vrhu megaobjekta bit će najveća kupola na svijetu koja će biti okružena sa četiri heliodroma. Pored toga će u hotelu visine 45 spratova biti mnoštvo dućana za kupovinu, konferencijskih dvorana, ali i željeznička stanica.

Međutim, gradnja ovog hotela naišla je na negodovanje domaćeg stanovništva koje kažu da Mekka, Sveti grad za muslimane, sada sve više sliči Las Vegasu, popularno nazvanom Grad grijeha.Ovo su posljednji dani prave Mekke”, smatra jedan građanin, prenosi Guardian i dodaje:”Hadždž u Mekku bi trebao biti u vezi pobožnosti i skromnosti, ali se izgleda pretvara u iskustvo slično odlasku u Las Vegas. To obični hodočasnici neće moći sebi priuštiti”.

Pored gradnje ovog hotela u Mekki je u toku još jedan grandiozan projekat.Velika džamija, u kojoj je smještena Kaba, proširuje se kako bi mogla primiti blizu sedam miliona vjernika. Očekuje se da ovaj projekat bude završen do 2040. godine, a njegova vrijednost iznosit će 40 milijardi funti.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku