hamburger-icon

Kliker.info

Mehmed Baždarević : Ovo je kruna moje životne misije, vjerujem u naš državni tim !

Mehmed Baždarević : Ovo je kruna moje životne misije, vjerujem u naš državni tim !

13 Decembra
16:49 2014

MesaB34Ovo je kruna, ne samo moje igračke i trenerske karijere, već da tako kažem i životne misije, istakao je u prvoj reakciji za Anadoliju Mehmed Baždarević, novi selektor fudbalske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine.„Čekaj, da li je to sigurno? Gotovo!? Zaista, selektor sam?”, pitao je Baždarević novinara Anadolije, a nakon što je dobio potvrdan odgovor, drhtavim glasom punim uzbuđenja naglasio je:

„Znači mi to puno, puno… Selektor sam svoje zemlje. To je, kako sam već rekao, vrhunac svega. U istom momentu izbor za selektora znači i puno obaveza. Treba odmah biti 100, ma 200 posto spreman da se krene na posao, da se što prije naprave neke stvari i što spremnije dočekamo narednu utakmica. Sa druge strane, treba nam dobra atmosfera, ali ne i euforija. Još jednom kažem, trenutno sam uzbuđen, jer mi je izuzetna čast što sam postao selektor BiH”.Baždarević je rekao i da će opravdati povjerenje članova Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH koji su ga na današnjoj sjednici u Trening kampu N/FS BiH u Zenici izabrali za selektora.

„Nema filozofije puno. Rad i samo rad. Ne smije se ništa prepustiti slučaju. Veliki posao je pred svima nama, mojim stručnim štabom, ljudima koji će raditi u i oko reprezentacije, navijačima, vas medija… Treba nam dobra atmosfera, a kada imamo atmosferu onda imamo i odlične rezultate”, kazao je Baždarević.

Upitan može li se BiH i pored lošeg starta u kvalifikacijama za EURO 2016 (dva boda iz četiri kola u grupi „B”), ipak, plasirati na šampionat u Francusku, nasljednik Safeta Sušića na bh. klupi, odgovorio je:„Naravno da možemo i morali bi to uraditi. No, trebat će nam puno pobjeda i bit će teško, ali vjerujem u naš državni tim”.Baždarević kaže i da još nije razgovarao o saradnicima u stručnom štabu. Ističe, da će to učiniti u narednim danima. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku