hamburger-icon

Kliker.info

MEGA HIT: Merlin snimio spot za pjesmu “Sve dok te bude imalo” (VIDEO)

MEGA HIT: Merlin snimio spot za pjesmu “Sve dok te bude imalo” (VIDEO)

04 Avgusta
22:58 2017

Dino Merlin napokon je snimio dugo najavljivai spot za pjesmu “Sve dok te bude imalo”, jednu od najzapaženijih sa posljednjeg albuma “Hotel Nacional”.Spot je sniman u Sarajevu i djelo je režiserskog dvojca Harisa Dubice i Edvina Mulalića.

– Iznimno je zadovoljstvo sarađivati s Dinom i njegovim timom. Na svakom projektu pokušavamo da sami sebe nadmašimo i napravimo nešto na što cijela ekipa i publika može da bude ponosna. Za Deset mlađa smo napravili jedan mini film, za Individualizam smo obišli cijeli svijet snimajući, za Rane smo kreirali jedan novi čarobni svijet, a ovaj put smo svemir za jednu noć smjestili u Vijećnicu –kazao je Haris Dubica.

Muziku i tekst za pjesmu “Sve dok te bude imalo” potpisuje Dino Merlin, a melodiju je dodatno ukrasio jedan od najboljih svjetskih klarinetista Hüsnü Şenlendirici (Taksim Trio). Pjesma je snimana u sarajevskom studiju Long Play, koaranžer na pjesmi je Dinin dugogodišnji saradnik Mahir Beathouse dok je mix radio britanski producent Yoad Nevo iz Londona, poznat po saradnji sa imenima poput Sia, Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes i drugi.

Zanimljiv je podatak da je audio snimak Merlinove pjesme “Sve dok te bude imalo” na You Tube pregledan skoro 11 miliona puta!

 

Pogledajte!

(Kliker.info-Faktor)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku