hamburger-icon

Kliker.info

Mate Granić u Centralnom dnevniku Face TV : Hrvatska neće treći entitet! Čekamo Ameriku! Garantujemo granice BiH! (Video)

Mate Granić u Centralnom dnevniku Face TV : Hrvatska neće treći entitet! Čekamo Ameriku! Garantujemo granice BiH! (Video)

02 Maja
07:20 2021

Hrvatska, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, mora voditi računa o Hrvatima u BiH. Hrvatska podržava princip nepromjenjivosti granica, postoje razni spinovi s kartama, mi smo protiv toga, decidirano je kazao Mate Granić, gostujući u Centralnom dnevniku FACE TV.

Postoji samo jedna javna, legalna i legitimna inicijativa o Zapadnom Balkanu a to je ona od Grlića-Radmana. Za Hrvatsku je važno da se sačuva slovo Dejtonskog sporazuma, a to je konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH! Hrvatska podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH! Turski predsjednik Demirel i ja smo se sastali, to je bila najveća stvar! Kada je BiH bilo najteže, nakon zločina i genocida u Srebrenici, turski predsjednik Demirel je sa suzama u očima molio Tuđmana da pomogne BiH! Tada smo napravili splitsku deklaraciju! Naše je legitimno pravo kao potpisnice sporazuma, da se poštuje duh i slovo sporazuma!

Naša je odgovornost da se poštuje Dejtonski sporazum koji je temelj Ustava BiH! Kako će se legitimni predstavnici naroda dogovoriti, to je njihovo pravo! Komšić ima pravo biti biran, da li će biti Hrvat ili Bošnjak, to nema veze! To je stvar pregovora i dogovora, mi se u to ne miješamo! Najveći interes Hrvatske mora biti da BiH što prije postane članica NATO-a i EU, a za to je  spremna dati svu pomoć! Iz ličnih razloga sam zainteresiran za to! Hiljade izbjeglica su zbrinute u Hrvatskoj! Učestvovao sam u procesima zaustavljanja rata i uspostave mira, sretan sam i ponosan zbog toga!

Hrvatska lobira da BiH čim prije uđe u EU! Hrvatska podržava princip nepromjenjivosti granica, postoje razni spinovi s kartama, mi smo protiv toga! I Angela Merkel i Macron podržavaju princip nepromjenjivosti granica! EU je pomagala i pomaže BiH! Jako malo lidera EU zna o problemima u BiH! Bez SAD-a i Klintona ne bi bilo mira u BiH! Rusija je danas puno više prisutna nego prije 20 godina!

(Kliker.info-Face TV)

 

Podijeli

2 0 komentara

  1. Sajko
    Sajko 02 Maja, 12:13

    vi politicari ne odlucujete nista , samo narod odlucuje , u ovom slucaju srpski narod ce da odluci sta je najbolje za bezbednost srpske dece , a politicari dzabelebarosi poput vas mogu samo da poljube sve narode i narodnosti u dupe .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku