hamburger-icon

Kliker.info

Martina Mlinarević: Iz svakog tvog ponora nek nikne karanfil borbe, što krvari neposustajanjem

Martina Mlinarević: Iz svakog tvog ponora nek nikne karanfil borbe, što krvari neposustajanjem

08 Marta
15:46 2019
image

“Budi žena i kad ti naoko uzmu sastavni dio žene. Iz svake rupe načini cvijet, ne mireći se. Iz svakog tvog ponora nek nikne karanfil borbe, što krvari neposustajanjem. Neka se zauvijek zapamti da si bila. Jednom kad se okreneš iza sebe, da možeš reći – jebote, bio je to sjajan život!

Živi ga gola i otvorena, i znati ćeš koga zaista imaš uz sebe. Sretan Osmi mart, svakoj od vas”, napisala je na Dan žena Martina Mlinarević Sopta na svom Facebook profilu.

Uz to je priložila svoju fotografiju nakon operacije raka dojke.

Oslobođenje ističe da je Martina Mlinarević već naveliko poznata po svojoj hrabrosti. Književnicu i kolumnisticu za naslovnicu novogodišnjeg broja časopisa Gracija fotografirao je Nikola Blagojević, otkrivši njezin ožiljak.

Martina se od septembra 2017. godine bori se s rakom dojke. Prošla je nekoliko operacija.

Trudim se prihvatiti bolest što realnije. Imam i loših dana, tko ih nema. Pokušavam da to ne dominira mojim životom.

“Gledam djevojke koje se grče u ogledalima da zauzmu pozu koja isturava guzicu u potrebni položaj, više odrade čučnjeva nego listanja knjiga, jer odavno je ono u glavi prestalo biti važno da bude najrazvijeniji ljudski organ. U takvom svijetu željela sam pokazati – evo, imam 35 godina i ostala sam bez dojke. Iz čista mira, sasvim zdrava, bez najave, dobila sam dijagnozu karcinoma i izgubila dojku. I šta sam sad ja u tom svijetu? Žlibina, kako volim karakterizirati umnu zaostalost palanke i licemjerstvo mahale, pobrinula se da i to saznam – kod nas takve žene zovu nakazama. U redu, evo ja sam nakaza i kao takva ti pokazujem da to sutra možeš biti ti”, napisala je ova divna žena.

Ispričala je da su posljednji mjeseci jedni od najljepših perioda u njenom životu bez obzira na strašnu situaciju koja ju je zadesila.

“Shvatila sam da nema ništa bez mira u sebi, unutar sebe”, rekla je lani u razgovoru za FACE TV.

Smeta je jer ‘kod nas kad kažete da imate karcinom već vam traže grobno mjesto, pomnožili su vas s nulom. Nema nikakve borbe…’

Veliko zadovoljstvo joj je kako dopire do ljudi i kako oni neke svoje životne probleme ili bitke uz njene tekstove lakše prođu.

Jedno od za mene najšokovitijih pitanja upućivanih upravo meni u proteklom teškom razdoblju bilo je – I zaista ćeš se razvesti sad kad si bolesna? Uz obavezno samilosno, proračunato i hipokrizijsko „možda je bolje da pričekaš, kako ćeš sad sama da ostaneš, bez sigurnosti i svega…“

Ostati sama, u mahalskim jezicima naših naroda naravno znači biti bez muškarca, jer ako nemaš muškarca, pa jebo tak'i život, logično. Ostati bez sigurnosti, u mahalskim jezicima naših naroda narav…

“Prekrasna ženo, želim da znaš da si moj sklop u glavi promjenila, potakla me da sebe stavim na prvo mjesto, na poslu, u obitelji, u braku, u životu! Cijeli život odgajana i tretirana baš kao što si rekla, na način-šta misliš da je drugima bolje, šuti i trpi. Ali narasla sam i sad napokon znam da zaslužujem bolje, najbolje! Hvala ti na svakoj napisanoj i izgovorenoj riječi, na iskrenosti, na borbi, na snazi”, samo je jedan od komentara kakve Martina svakodnevno dobiva.

Mnoge žene je potakla na preventivne preglede, a to joj je najvažnije. Poziva ih i dalje da se pregledavaju jer se mogu spasiti, samo ako dođu liječniku na vrijeme.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku