hamburger-icon

Kliker.info

Marš mira u Bowling Greenu : Da se više nikada i nikome ne ponovi Srebrenica!

Marš mira u Bowling Greenu : Da se više nikada i nikome ne ponovi Srebrenica!

11 Jula
07:50 2016

mars9Povodom godišnjice genocida u Srebrenici,  čelnici Gowling Greena u Kentuckyju su i ove godine odali počast žrtvama največeg zločina poslije Drugog svjetskog rata u Evropi.

U proglasu  grada gdje je svoj novi dom  nakon rata u BiH pronašlo preko 5000 izbjeglih i  raseljenih Bosanaca i Hercegovaca, istovremeno je i odato priznanje našim ljudima koji su se uspješno integrisali u ovu raznoliku američku zajednicu.

Njegujući sjećanje i uspomenu na dan kada je više od 8.372 bošnjačkih civila brutalno ubijeno od strane srpskih agresorskih snaga, preživjeli Bošnjaci Srebrenice, trenutno nastanjeni u Bowling Greenu, zajedno sa svojm prijateljima, poznanicima i komšijama iz cijele BiH, upriličili su potom  tradicionalni Marš mira.

mars001Da se zlo genocida više nikada i nikome  ne ponovi i ne dogodi , poželjelo je preko 500 učesnika marša, uglavnom mladih ljudi sa djecom, koji su polako i u koloni prešli  8, 372 koraka, po jedan za svakog ubijenog Bošnjaka iz Srebrenice.

Marš je organizovan na inicijativu  Nermina Peimanović iz Srebrenice, koji je izgubio 19 članova uže porodice, a nesebičnu pomoć mu je pružio tim volontera na čelu sa Dželdinom Dželil i Denisom Hodžićem.

(Kliker.info)

 

 

 

 

mars7

 

 

 

mars10
mars8
Podijeli

2 0 komentara

  1. Harun
    Harun 11 Jula, 13:37

    http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=59415
    Da se nikad ne zaboravi Genocid u Srebrenici !

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku