hamburger-icon

Kliker.info

Marković: Izbjeći Makedoniju i Izrael

Marković: Izbjeći Makedoniju i Izrael

21 Septembra
17:25 2006

Na osnovu rangiranja Evropske košarkaške federacije (FIBA Europa), naš tim je imao najbolji učinak u nedavnim kvalifikacijama (računale su se pobjede i koš-količnik) od svih deset ekipa koje će se boriti za posljednjeg učesnika EP-a. Pored BiH, nosioci su Švedska i Ukrajina. U drugoj jakosnoj grupi su Makedonija, Mađarska i Izrael, u trećoj Bugarska, Estonija i Danska, dok je u četvrtom šeširu samo Belgija, koja će u žrijebu biti priključena jednoj od tri grupe.
Vijest da bismo u baražu mogli ponovo igrati sa Makedonijom ili Izraelom, sa kojima smo već vodili žestoke kvalifikacione duele, bh. selektora Nenada Markovića nije pretjerano obradovala.
– Objektivno, zaslužili smo mjesto među nosiocima, ali me ne raduje to što postoji mogućnost da ponovo igramo protiv Makedonaca i Izraelaca. Nadam se da će nas žrijeb ipak poslužiti i da ćemo izvući Mađarsku.
U svakom slučaju, naš je cilj prvo mjesto u grupi i plasman na finalni turnir, na kojem ćemo imati mogućnost da izborimo Evropsko prvenstvo – kaže Marković. Žrijeb baraža održat će se 19. oktobra u Madridu. Timovi će biti podijeljeni u tri grupe (dvije sa tri i jedna sa četiri reprezentacije), unutar kojih će se igrati po dvostrukom bod-sistemu.
Baraž počinje 8. avgusta iduće godine. Pobjednici grupa će od 29. do 31. avgusta na turniru u Španiji razigravati za posljednjeg učesnika EP-a. Odmah nakon toga, uslijedit će završnica Evropskog prvenstva (3.-16. septembar).

(Kliker.info)

Povlaštene Španija, Grčka, Francuska i Turska

Pored žrijeba baraža, u Madridu će 19. oktobra biti izvučene i grupe završnice Evropskog prvenstva.
Određene su jakosne grupe. Nosioci su Španija, Grčka, Francuska i Turska. U drugoj grupi su Litvanija, Njemačka, Italija i Srbija te u trećoj reprezentacije Slovenije, Hrvatske, Rusije i Latvije.
U posljednjem šeširu su Češka, Portugal, Poljska i reprezentacija koja kroz bažar izbori EP.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku