hamburger-icon

Kliker.info

Marihuanu je uzgajao Nedeljko Marić zvani Crtani

Marihuanu je uzgajao Nedeljko Marić zvani Crtani

03 Septembra
00:36 2006

Kotorvaroška policija pronašla je u četvrtak veću količinu marihuane i opremu za njeno uzgajanje u bespravno sagrađenom objektu u selu Šibovi.
Iz MUP-a RS je saopšteno da je objekat sagradio N.M. (36), nastanjen u iznajmljenoj kući u tom mjestu, koji je uhapšen. Milenko Delić, banjolučki okružni tužilac, kazao je juče da je riječ o Nedeljku Mariću zvanom Crtani. Mariću je, dodao je Delić, juče određen i jednomjesečni pritvor.
Rade Mutić, portparol CJB Banja Luka, kazao je da je objekat dimenzija 17 sa šest metara namjenski izgrađen za proizvodnju marihuane.
"Prilikom pretresa kuće koju koriste osumnjičeni i njegova porodica pronađena je veća količina opreme koja se koristi u proizvodnji marihuane – neonske sijalice, trafoi, regulatori svjetlosti i toplote, mjerači temperature, vlažnosti tla i vazduha, veća količina ventilatora i ventilacionih cijevi, tečnosti za omekšavanje vode, mjerač tvrdoće vode i druga oprema", kazao je Mutić i dodao da je kompletna unutrašnjost objekta, u kojem je bila ugrađena ventilacija i rasvjeta, bila obložena limom.
Prema informacijama MUP-a RS, policija traga za Marićevim saučesnicima u izvršenju krivičnog djela neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga. Prošlog mjeseca inspektori Krim-policije i Okružnog tužilaštva Banja Luka otkrili su u Srpcu laboratoriju za uzgoj i preradu holandske marihuane i uhapsili tri osobe osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

(Nezavisne novine)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku