hamburger-icon

Kliker.info

Maljoljetnik izbo mladića u centru Sarajeva

Maljoljetnik izbo mladića u centru Sarajeva

13 Jula
23:57 2008

Noćas iza ponoći u centru Sarajeva, kod velikog parka, zboden je 21-godišnji Goran Josipović. Njemu je  nožem povrede opasne po život nanio Č.A. rođen 1992. godine iz Sarajeva.  Josipović je dobio dva uboda nožem u leđa, a jedan u vilicu.

Na mjestu događaja, gdje je odmah upućeno više patrola, nije bilo nikoga, a policijski službenici su u blizini fontane u Velikom parku uočili više tragova krvi, kao i više praznih boca od različitih alkoholnih pića.

U rasvjetljavanju događaja utvrđeno je da je Josipović sjedio na klupi u Velikom parku, u društvu još tri osobe. U njihovoj blizini nalazila se druga grupa mlađih osoba od koji je jedan mladić iz te grupe prišao djevojci koja je bila u društvu J. G., među njima je došlo do kraće prepirke, nakon čega je ovaj mladić šakom udario djevojku u glavu.

Nakon toga došlo je do tuče između J. G. i nepoznatog mladića, kome su se pridružila još dvojica iz njegove grupe kada su  upotrebom noža nanesene teške povrede opasne po život.

Oko 02.35 uhapšen je maloljetni Č. A. (1992) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je on izvršilac ovog krivičnog djela, kao i K. K. (1989) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanja. U kući K. K. je pronađen nož kojim je izvršeno krivično djelo.

Zdravstveno stanje Gorana Josipovića je stabilno izjavila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.       

– Josipović je u 1.40 sati primljen u KCUS. Ranjen je nožem s leđa, a par ogrebotina ima i po licu. Smješten je na Kliniku za torakalnu hirurgiju i trenutno je stabilan. Povreda je teška, ali se nadamo da neće doći do nekih komplikacija – kazala je Jandrić.        

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku