hamburger-icon

Kliker.info

“Majke Srebrenice”: Košarac je primjer zbog čega nam treba Zakon o zabrani negiranja genocida

“Majke Srebrenice”: Košarac je primjer zbog čega nam treba Zakon o zabrani negiranja genocida

07 Februara
14:21 2014

majke16Udruženje “Majke Srebrenice” osuđuje izjavu Staše Košarca, delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kojom bez stida i potpuno otvoreno veliča Ratka Mladića, zločinca i optuženika pred Haškim tribunalom. Iz njegovog ponašanja se vidi da je isto izjavio po instrukciji, te smišljeno, pokušavajući relativizirati pitanje zaštite slobodnih građana Bosne i Hercegovine.

Nakon ove objave u kojoj se veliča balkanski kasapin Mladić, majke Srebrenice koje su se vratile u ovaj grad, te širom Podrinja, plaše se za svoju sigurnost i sigurnost svih onih koji se žele vratiti na svoje u RS. Dok tražimo kosti svojih najmilijih, dok policija kuca na vrata povratnika, dok Dom naroda u kojem Košarac sjedi želi novim zakonima ukinuti i osnovna prava preživjelih, ovakve poruke potvrđuju potrebu donošenja Zakona o zabrani negiranja genocida i sankcionisanje najviših državnih dužnosnika koji se usude veličati zločinca Mladića, naglašava se u saopštenju za javnost Udruženja “Majke Srebrenice. (Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. bosanacm
    bosanacm 07 Februara, 18:37

    Zar treba komentar,za ne povjerovati,samo reci jaoooooo……i zgroziti se.Ako nije u zatvoru,je li bar otjeran iz Doma Naroda?Znam da nije ni jedno ni drugo jer su tamo svi” kokosarci”,kao i u cijeloj drzavi.Ne znam sta cekaju vise Majke Srebrenice,neka se bar pridruze energicnije od ostalih” Bosanskom Proljecu.Grozno……!

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku