hamburger-icon

Kliker.info

Magazinović proziva SDA : “U hodniku smjenjuju Vijeće ministara, a u sali ih brane”

Magazinović proziva SDA : “U hodniku smjenjuju Vijeće ministara, a u sali ih brane”

11 Januara
16:04 2021

Predstavnički dom PSBiH započeo je raspravu o zahtjevu za iniciranje glasanja o nepovjerenju Vijeću ministara BiH. Zahtjev su podnijeli poslanici Naše stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) i Nezavisnog bloka (NB). U obrazloženju su, između ostalog, naveli da ovaj saziv Vijeća ministara BiH, prema broju predloženih zakona i održanih sjednica, ima najlošiju ocjenu u regionu, a podsjećaju i da gotovo ništa nije urađeno na ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

“U zahtjevu su opisani razlozi. Ali, želim reći šta mene tišti kao zastupnika. Ako bih trebao navesti tri ili četiri razloga za smjenu Vijeća ministara, to bi definitivno bilo upravljanje sa ove dvije krize, migrantskom i krizom u vezi s Covidom-19”, kazao je poslanik SDP-a Saša Magazinović. Dodao je da Parlament, da nema aktivnosti poslanika i klubova poslanika, ne bi imao oko čega sjednicu organizovati.

“Iako je poznato, a jeste da je jedan broj poslanika predložio veći broj zakona nego većina ministara, onda sve ostalo zaboravite, pa samo je to razlog za smjenu Vijeća ministara. Naravno, znam da je to politička odluka i da će političke stranke zauzeti svoje stavove. Sad sam pročitao ovo saopštenje SDA. Poštujem. SDA sad brani Vijeće ministara – u hodniku ih smjenjuju, u sali ih brane. Ponedjeljak, utorak, srijeda prave novu većinu – gledaju koje su varijante – četvrtak i petak brane ove koji su sad. Sve poštujem, ali hajmo pričati o ovome. Glasajte protiv smjene Vijeća ministara, ali recite, jesam li pogriješio i u jednoj stvari koju sam rekao. Ja mislim da nisam”, rekao je Magazinović.

(kliker.info-Oslobođenje) 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku