hamburger-icon

Kliker.info

Mađarski premijer Orban : I Soros je kriv za izbjegličku krizu

Mađarski premijer Orban : I Soros je kriv za izbjegličku krizu

31 Oktobra
06:03 2015

OrbanV21Mađarski premijer Viktor Orban optužio je u petak  ljevičare, finansijere, aktiviste, ali i američkog milijardera Georgea Sorosa da snose odgovornost za aktuelnu izbjegličku  krizu u Evropi.

“Ovom invazijom izbjeglica s jedne strane upravljaju krijumčari, a sa druge oni aktivisti za ljudska prava koji podržavaju sve ono što slabi nacionalne države”, rekao je Orban mađarskom državnom radiju.

Dodao je da je zapadni način razmišljanja i mreža aktivista možda najbolje predstavljeni u liku Georgea Sorosa, javio je AFP.

“Ako se ne izborimo za Evropu onda će se ostvariti snovi nekih finansijera, transnacionalnih aktivista i funkcionera koje niko nije birao“, kazao je on.

EU se kreće ka anarhiji

On je, također, ukazao da je evropska ljevica radila na podrivanju nacionalnih država u korist međunarodnih i kosmopolitskih zajednica.

“Teško je zamisliti da velike evropske države sa ogromnim funkcionalnim obavještajnim službama nisu bile spremne za priliv nekoliko hiljada izbjeglica u Evropu”, napomenuo je on.

Ono što se danas dešava, kako je rekao, nema demokratsku osnovu, a EU se od organizovane institucije kreće ka anarhiji.

“Ljudi u Evropi počinju da se bude i shvataju da je imigracija kulturološko pitanje i da je naš identitet”, zaključio je Orban.

Orban je nedavno u Madridu izjavio da su 70 posto izbjeglica mladići koji izgledaju kao vojska.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Tripolski Janos 33˝
  Tripolski Janos 33˝ 31 Oktobra, 09:49

  Europska zajednica se stvorila baš zato jer nacionalno nije dovoljno za opstanak u ekonomskom i znanstvenom smislu.Industrijsku revoluciju pregazilo je vrijeme kao i starinski tip razmišljanja o nacionalnoj državi koji se svodi na prezentiranju kulture ne starije od 200 godina(koliko dugo postoje nacije mislim da je najkorištenija folklorna nošnja krzno medvjeda)Možemo govoriti samo o budućem opstanku nacija na vijekove koji dolaze.Intelektualna proizvodna grupiranja ili nacije žele intelektualce kao robove.Pitanje je tko može obezbijediti opstanak i razvoj.Tko to želi da jaše prometejskog konja.Treba obezbjediti da se to ne desi.Vrlo jeftina električna energija nužna za civilizacijski skok kao i ekspanzija u svemir(kompresijija atmosfere planeta Venere u kontejnere te brzo hlađenje u sjenovitoj rotaciji u cc5o godina nakon teraformiranja naseljavanje)Naj veći problemi će biti nerad,nedisciplina i anarhija te raslojavanje društva na samodostatne i progresivne.Treba razmišljati o budućnosti.Da li će biti dovoljna zastava na skafanderu te koja će nacija proizvesti više sposobnih ljudi.Mađarska vodi računa o širini razvojnih sektora ali Samsung nije Mađarska firma.
  Dakle prvi plan je nacionalni ponos ali na zdravim nogama i vlastitim nogama
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33*
  Veliki Orient Hrvatske i Bosne i Hercegovine

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku