hamburger-icon

Kliker.info

Mačka sedam mjeseci ne može da siđe s krova

Mačka sedam mjeseci ne može da siđe s krova

08 Jula
21:38 2008

Na krovu stare zgrade Osnovnog suda u Foči već više od sedam mjeseci živi jedna mačka, a mještani tvrde da su za sve krivi psi lutalice, "Nezavisne novine".

"Maca je od decembra na krovu. Uz samu zgradu Suda ima nekoliko četinara. Moje komšije i ja pretpostavljamo da su je najurili paščad lutalice, kojih je zimus bio pun grad. I ona sad ne zna da se vrati, nisu joj baš grane skroz na krovu da bi se vratila niz drvo", pojašnjava penzionisana profesorica Nada Maljević, čiji je stan naspram zgrade Suda.

Ona i socijalna radnica Snežana Mandžo, s krova obližnje zgrade, redovno doturaju hranu svojoj ljubimici, koju su odmila prozvali Dušankom. S petnaestak metara vazdušne linije, iz ruku ove dvije dobrotvorke, s krova na krov redovno lete komadi mesa i svakojake hrane.

O mukama mace Dušanke upoznati su stanari cijelog naselja. Slušaju je kako mjauče, ali svi su nemoćni u želji da je spasu s krova usijane zgrade. A kako su nastupile nesnosne ljetne vrućine, maca trpi Tantalove muke.

"Dok je bilo kiša, pila je iz slivnika. Međutim, sad su ogromne vrućine. Sad, kad joj dajemo hranu, sve kvasimo u vodu, a u posljednje vrijeme bacamo joj led", objašnjava Maljevićeva.

Srećom, maca je našla sklonište od sunca.

"Ima neki otvor gdje se ona uvlači ispod krova, na tavan. Skloni se kad je vruće", kaže Maljevićeva.

Snežana Mandžo priča da je mačku pokušavala spasti preko otvora tavana na zgradi Suda, a za pomoć su se obratili i Vatrogasnom društvu. Međutim, sve je bilo bezuspješno jer bi je prvo trebalo pripitomiti.

"Mislimo da bi most od asure, razapet između dvije zgrade, bio put spasa za Dušanku. Most bi trebalo da bude dug oko 10-15 metara, a širok bar oko pola metra jer je maca plašljiva", objašnjava Snežana Mandžo.

Ona i Maljevićeva apeluju da im ljudi dobrog srca pomognu u ovom poduhvatu.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku