hamburger-icon

Kliker.info

Los Angeles : Svijet se oprostio od kralja popa

Los Angeles : Svijet se oprostio od kralja popa

07 Jula
20:17 2009

U losanðeleskom Staples Centru okupila se krema amerièkog showbiza s ciljem da oda poèast pokojnom Michaelu Jacksonu. Svi oni koji su ga obožavali i cijenili, koji su ga poznavali i suraðivali s njime, ili ga samo izdaleka gledali kako pjeva i pleše, okupili su se pred njegovim lijesom da ga govorom i glazbom isprate na posljednji poèinak.Njegova braæa su svi nosili jednu blistavu rukavicu na desnoj ruci, u spomen na jednu od najpoznatijih modnih ludosti svog najmlaðeg i daleko najtalentiranijeg pripadnika obitelji.

“); }
// ]]> –>

Sva ta pompa samo je podvukla èinjenicu da je Jackson umro sam i izgubljen, bez prijatelja koji bi ga držalèi za ruku ili savjetovali kako da takav kraj izbjegne. Neke je sam odgurnuo od sebe, neki su bili toliko zbunjeni njegovim ponašanjem da nisu znali što bi, a neki nisu ni znali da je najveæi skladatelj popa, sjajan pjevaè i briljatnan plesaè, sam i izgubljen poput djeteta u mraku. Sve lijepe rijeèi s govornice, koje su izgovorili Smokey Robinson, Queen Latifah, Barry Gordy, Kobe Bryant i Magic Johnson, veleèasni Al Sharpton, Brooke Shields, Martin Luther King III i Bernice King, kongresnica Sheryl Jackson Lee, Kenny Ortega i sve note njegovih i njemu dragih pjesama koje su otpjevali i odsvirali Mariah Carey, Lionel Ritchie, Stevie Wonder, Jennifer Hudson, John Mayer, brat Jermaine Jackson, Usher, onaj mali iz reality showa i cijeli niz zvijezda koji je predstavu zakljuèio, bile su upuæene gledateljima; onaj kojeg su slavili bio je zatvoren u zlatnoj kutiji, kao i za života, sam i hladan.Tabloidi koji su ga razapinjali na križ slave i skandala otiæi æe u stare novine. Njegova djeca odrastat æe slušajuæi èudne prièe o ocu kojeg su se slabo sjeæali.  

 

Njegova obitelj razdijelit æe imutak, drugi glazbenici snimat æe njegove genijalne pjesme i zaraðivati na njima.Ali Jacksonov genij živjet æe i dalje u gležnjevima koje klinci krive pokušavajuæi po prvi put izvesti moonwalk, u plesnim pokretima nevjerojatne eleastiènosti koje su kao videobrojeve bilježili najbolji redatelji, u dvorištima zatvora na Filipinima gdje robijaši dolaze do komadiæa slobode ponavljajuæi kao zombiji Jackoove koreografije, u ustima svih onih koji slušajuæi glazbu pjevaju stihove o Billie Jean kojoj nisu oni napravili dijete, o èaroliji napetog filma u kinu, o tome kako su loši, o tome kako nije važno jesi li bijel ili crn, i o tome kako smo svi mi cijeli svijet, svi smo mi djeca.Sjeæat æe ga se brojna djeca koje je ugostio u lunpark-raskoši svojeg Neverlanda. Možda se s nekima igrao i nepriliènijih igara, ali da je on i tjelesno bio star koliko u duhu, to bi bila samo zabranjena igra djece koja otkrivaju svijet i jedni druge. I takav nikad odrastao, kao Petar Pan, svojom glazbom i plesom poletio je poput tog lika iz prièe, dostigao nesluæene visine i svojim odlaskom okupio koncentarciju slavnih kakva se rijetko viða, koji su mu mogli samo odati poštovanje.Kralj popa je mrtav – živio kralj. Billie Jean jest bila njegova ljubavnica, ali dijete nije njegovo. Zbilja  (Kliker.info-Veèernji list)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku