hamburger-icon

Kliker.info

Lorens Listo i Adis Boškailo pobjednici 449. skokova sa Starog mosta (Video)

Lorens Listo i Adis Boškailo pobjednici 449. skokova sa Starog mosta (Video)

26 Jula
20:19 2015

AdisB1Lorens Listo pobjednik je ovogodišnjih 449. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru u disciplini skokovi na glavu – lasta.U ovoj disciplini, u kojoj je skokove na glavu danas izvelo 28 takmičara, drugo mjesto je osvojio Kemal Fazlić, dok je treći bio Vedad Bašić.

Adis Boškailo je ovogodišnji pobjednik u kategoriji skokovi na noge, dok je drugo mjesto osvojio Igor Kazić, a treći je bio Admir Delić. U kategoriji skokovi na noge ove godine nastupila su ukupno 22 takmičara. Boškailo je inače, prvi put skakao sa Starog mosta u Mostaru, dok je Listo ponovo ponio titulu “prve mostarske laste” iako je neposredno prije početka takmičenja imao nezgodu u kojoj je lakše povrijeđen.

“Spremao sam se za ovaj skok čitavu godinu i jako mi puno znači pobjeda i to sa maksimalnih 100 bodova, posebno zato što sam prije natjecanja zadobio povredu noge”,  kazao je Listo nakon što je preuzeo pobjednički pehar. Ništa manje radostan zbog pobjede u svojoj disciplini, skoku na noge. nije bio ni Boškailo.

“Prvi put mi je da se natječem u skokovima sa Starog mosta i nemam riječi kojima bih opisao taj osjećaj, da sam sad ja šampion”, kazao je Boškailo.

Od prijavljenih 53 skakača za današnje skokove u rijeku Neretvu sa Starog mosta, u prvoj seriji odustala su trojica skakača, dvojica u disciplini skokova na glavu i jedan koji je bio prijavljen za skok na noge. U drugoj seriji takmičilo se deset najboljih skakača iz obje discipline.

U pauzi između dva takmičarska dijela održani su revijalni skokovi veterana.  Cijela manifestacija skokova sa Starog mosta će biti završena večeras skokovima s bakljama.
Tradicionalni 449. skokovi počeli su u 16 sati bacanjem cvijeća sa Starog mosta u znak sjećanja na stradale skakače i intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku