hamburger-icon

Kliker.info

Lepa Brena : Svakome mogu pogledati u oči

Lepa Brena : Svakome mogu pogledati u oči

30 Maja
06:14 2009

Uprkos brojnim protestima, pozivima na bojkot i negativnom reakcijama, balkanska folk zvijezda Lepa Brena nastupiće u subotu uveče u sarajevskoj dvorani „Zetra” pred 16.000 ljudi. Zbog prašine koja se digla, informacija kada Brena stiže u Sarajevo i gdje će odsjesti je strogo čuvana tajna, a cio koncert i samu folk zvijezdu čuvaće oko hiljadu policajaca i raznog obezbjeđenja. Od prvog dana kada je najavljen koncert počele su oprečne reakcije – od oduševljenja do protesta.

Najpre su na sajtu „Facebook” osnovane grupe „Bojkot koncerta Lepe Brene”, koje su u rekordnom roku uspjele da okupe tridesetak hiljada članova. Javile su i neke organizacije za  boračka prava, te podmlaci stranaka, a poslednji u nizu poziva na bojkot jeste i reakcija Koordinacionog odbora boračkih organizacija Kantona Sarajevo i Odbora za obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti Kantona Sarajevo koji su dan prije koncert a istakli nove razloge za spriječavanje održavanja koncerta – ovoga puta sporan je datum koji se podudara sa tužnim događajem u ratu  u BiH pre 16 godina. Uprkos učestalom ataku, reakcije pojedinaca nisu zasjenile Brenin dolazak u Sarajevo, niti su pjevačicu obeshrabrile i natjerale da odustane.

– Vjerujem da će koncert u Sarajevu biti veoma dirljiv i za mene i za publiku jer se baš odavno nismo družili. Veoma sam neprijatno iznenađena tim ružnim reakcijama. Nije mi jasno šta je problem. Što sam ‘94. otišla po oca u Brčko? Što sam udata za Srbina? – ispričala je nedavno za „Blic” Brena i dodala: – Ne plašim se nikoga i ničega. Jedan jedini put sam se u životu plašila, kad su mi oteli dijete. Tada sam sagorjela i posle toga drugačije posmatram život. Nikoga se ne plašim i svakome otvoreno gledam u lice. Poruka koju prenosim pjesmom jeste poruka ljubavi. Nikada se nisam bavila politikom, nikome nisam uradila ni pomislila loše, iako su meni mnogo toga lošeg uradili. Ali ljudima treba praštati. Zbog samog sebe, da bi mogao da ideš dalje – priča Lepa Brena i ističe da je ona optimista i da uvek ide naprijed. Njen pogled je usmjeren ka budućnosti.  (Kliker.info-Blic)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku