hamburger-icon

Kliker.info

Lede je krenuo : Inspektori SIPA-e provode saslušanja u Banja Luci

Lede je krenuo : Inspektori SIPA-e provode saslušanja u Banja Luci

10 Juna
17:24 2009

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počeli su juče i danas saslušanje u Kancelariji u Banjaluci vezano za izgradnju zgrade Vlade Republike Srpske, auto-puta Banjaluka – Gradiška i RTV doma, potvrdila je portparol SIPA-e Željka Kujundžija. Saslušanja se vrše na osnovu naredbe Tužilaštva BiH o prikupljanju dokaza broj TK 65-09 od 20. maja ove godine.

Kako se saznaje, poziv je dobilo stotinjak lica, među kojima i službenika u ministarstvima saobraćaja i veza, urbanizma, finansija RS i nekadašnjih članova upravnih odbora institucija RS. Samo na okolnosti izgradnje auto-puta pozivi za saslušanja upućeni su na adresu 37 lica iz RS.Saslušanja se vrše u vezi s predmetom SIPA koji se odnosi na izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu u kome se premijer RS Milorad Dodik i još 14 osoba sumnjiče za navodnu zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, tačnije namještanje tendera, nepotrebno prekoračenje troškova i pranje novca tokom izgradnje Administrativnog sjedišta Vlade RS, zgrade RTRS-a i dionice autoputa Gradiška-Banja Luka.

Istraga SIPA je započela prošle godine nakon što su revizori iznijeli navode o zloupotrebama u postupcima dodjele ugovora, te posebnom tretmanu koji je dat kompaniji „Integral inženjering” iz Laktaša.Jedno od lica koje je pozvano na saslušanje rekao je da ni u jednoj istrazi koja je vođena od početka rada ove agencije nije uzet nalog za saslušanje tolikog broja ljudi kao što je to slučaj sada, te da bi se moglo raditi o sinhronizovanoj akciji povodom dešavanja u RS. Prikupljanjem dokaza rukovodi pomoćnik direktora SIPA-e Dragan Lukač. (Kliker.info-Srna-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku