hamburger-icon

Kliker.info

Lazović odgovara Dodiku : Trebao si govoriti o tome ko su krivci za odlazak Srba iz Sarajeva !

Lazović odgovara Dodiku : Trebao si govoriti o tome ko su krivci za odlazak Srba iz Sarajeva !

09 Juna
16:32 2015

MiroL12Član predsjedništva Socijaldemkratske partije (SDP) BiH Miro Lazović izjavio je da je “Milorad Dodik požurio u Beograd da studentima predoči svoju istinu o veličanstvenom dočeku Pape u Sarajevu, iako se pozitivna iskustva i emocije još nisu ni stišale”.

– Taj svjetski događaj on naziva farsom i lakrdijom. Umjesto da izvuče pozitivne pouke iz te posjete i da se izdigne iz nedavne tragične prošlosti, on se bavi prebrojavanjem i bojom krvnih zrnaca građana Sarajeva – kaže Lazović.

Podcratava da je tačno da u današnjem Sarajevu nema predratnog broja Srba, navodeći da je isto tako tačno da su krivci za odlazak Srba iz Sarajeva sadašnji haški optuženici, od kojih su neki redovni gosti u Dodikovom kabinetu u Banjoj Luci.

– O njihovoj krivici Dodik je trebao govoriti studentima, jer oni i njihova politika su prava adresa koja bi studentima u Beogradu trebala dati istinit odgovor zbog čega je manje Srba u Sarajevu. A kada priča o multikulturalnosti Sarajeva, Dodik bi trebao znati da se multikulturalnost jednog grada ne izražava isključivo u etničkim brojkama, već duhom, zajedništvom i atmosferom koja je tokom Papine posjete zračila i osjećala se na svakom koraku – istakao je Lazović.

Naglašava “na Dodikovu žalost, Sarajevo je kao i tokom Olimpijade pokazalo da je svjetski grad, da je „Jeruzalem zapada“ kako ga je i sam Papa nazvao i da ima svoj karakter, snagu i odlučnost, koja nadvladava primitivizam i nacionalističke frustracije kojih se očito Milorad Dodik ne može osloboditi”, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku